Medici de la un spital din București, reținuți pentru că cereau șpagă ca să opereze copii

de:
09 apr. 2013
0 afișări
Medici de la un spital din București, reținuți pentru că cereau șpagă ca să opereze copii

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, marți, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ozsvath Gheorghe Ştefan şi Rusu Florin-Dumitru-Cătălin, medici în cadrul unui spital din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit comunicatului remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra a trei copii, medicul chirurg Ozsvath Gheorghe a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3076 de lei.

Totodată, s-a reţinut că, în ziua de 8 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusuv Florin N – șeful secției Terapie Intensivă – a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Dosarul va fi înaintat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

„Negocierea” cu unul dintre părinții copiilor a fost înregistrată ambiental.

Conform raportărilor înregistrate pe PiațadeȘpagă.ro, în România, cele mai mari șpăgi se dau în domeniul sănătății.

Valoarea spagii pe domeniu

Cookies