Medicamentul pentru tratarea COVID-19 este în teste la Institutul ”Matei Balș” din București

26 feb. 2021
586 Afișari
Medicamentul pentru tratarea COVID-19 este în teste la Institutul ”Matei Balș” din București

Medicamentul pentru tratarea COVID-19 este în teste la Institutul ”Matei Balș”, specialiștii urmând să stabilească pe viitor eficiența acestuia.

Medicamentul pentru tratarea COVID-19, ce-i drept unul experimental la acest moment, se testează la Institutul ”Matei Balș” din București.

Un medicament experimental pentru tratarea COVID-19, dezvoltat în Coreea de Sud, este testat și în București, la ”Matei Balș”.

Cercetătorii caută zi de zi noi tratamente împotriva infecţiei COVID-19. Agenţia Europeană a Medicamentului a început analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab, medicamentul pentru tratarea COVID-19, unul cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, anunță știrileprotv.ro. Practic, specialiştii EMA urmăresc rezultalele preliminare ale unui studiu în curs care cuprinde, pe lângă teste pe animale şi oameni, şi datele privind calitatea medicamentului.

Medicamentul pentru tratarea COVID-19. Eficacitatea tratamentului

Tot experții admit, însă, că este prea devreme pentru a putea emite o părere despre eficacitatea tratamentului.

Joi, România a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu SARS COV 2, din ultima lună: 3.923  de cazuri, dintre care 523 în Capitală.

Tot ieri, Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei, a vorbit despre un subiect arzător pentru noi: dacă Bucureștiul intră în scenariul roşu după noua metodă de calcul a ratei de infectare cu COVID

„Urmărim cu mare atenție modul în care rata de infectare evoluează. În acest moment, suntem în scenariul galben. Avem încredere și sperăm că vom rămâne în acest scenariul, cât timp măsurile aflate în vigoare sunt respectate în continuare cu strictețe.Odată cu aplicarea metodei noi de calcul a incidenței de contaminare, vreau să vă spun că orașele mari sunt puțin afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2,40 astăzi, cu focare este de 2,42. În măsură mai mare, vor fi afectate de modul acesta de calcul localitățile mici”, a explicat Berbeceanu.

Săptămâna trecută, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea oficială pentru autorizarea condiționată a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania Johnson & Johnson. Studiile companiei au arătat că serul are o eficacitate globală de 66%.

Cookies