Medicamentele necesare la Institutul Oncologic București, asigurate de la alte spitale

de:
07 dec. 2013
0 Afișari
Medicamentele necesare la Institutul Oncologic București, asigurate de la alte spitale

Secretarul de stat Adrian Pană, împreună cu echipa extinsă de control, a mers, vineri seara, la IOB pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile de urgenţă, astfel încât să nu existe disfuncţionalităţi în asigurarea tratamentului pacienţilor internaţi, arată sâmbătă Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, citat de Realitatea.net.

„Coordonatorul echipei, secretarul de stat Adrian Pană, a decis asigurarea de urgenţă prin transfer de la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti a unor cantităţi suficiente de medicamente uzuale (analgezice, antiemetice, antibiotice, diuretice etc), astfel încât să se asigure până săptămâna viitoare tratamentul fără probleme al pacienţilor internaţi, timp în care va ajunge la institut întregul stoc de medicamente şi materiale comandate pentru a nu mai exista disfuncţionalităţi în asigurarea tratamentelor”, a precizat MS.

De asemenea, echipele de gardă au fost informate că medicamentele necesare există în farmacia spitalului şi pot fi acordate pacienţilor. În ceea ce priveşte medicamentele oncologice necesare tratamentului pacienţilor internaţi, acestea sunt disponibile în stocuri suficiente, potrivit MS.

Coordonatorul echipei de control va merge şi sâmbătă la IOB pentru a continua ancheta, rezultatele urmând să fie comunicate de Adrian Pană, pe măsură ce controlul va înainta, a mai arătat MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis, vineri, trimiterea „de urgenţă” a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucureşti, după ce MEDIAFAX a relatat că unitatea nu mai dispune de unele medicamente şi materiale sanitare, potrivit declaraţiilor pacienţilor.

De asemenea, Nicolăescu a solicitat managerului interimar Ana-Maria Niţulescu, numit în urmă cu trei săptămâni la IOB, ca „în cel mai scurt timp să ia toate măsurile care se impun pentru a pune la dispoziţia pacienţilor medicamentele şi materialele sanitare necesare şi să evalueze urgent întreaga situaţie găsită la Institut”, a precizat ministerul.

Unii pacienţi ai Institutului Oncologic Bucureşti au fost puşi, vineri, în faţa unei situaţii de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast şi comprese, directoarea declarându-se surprinsă de situaţie.

Cookies