Medicamentele, mai ieftine şi cu 50% în farmaciile low cost

Medicamentele, mai ieftine şi cu 50% în farmaciile low cost

Pe rafturile farmaciilor promovate ca economice de retailerii farma Sensiblu şi Help Net, medicamentele ajung să aibă preţuri şi cu 50% mai mici faţă de unităţile tradiţionale ale acestora. Astfel, dacă în farmaciile Punkt, brandul low cost al celui mai mare grup din industria farma autohtonă, A&D Phar­ma, preţurile sunt reduse cu cel puţin 15% faţă de cele din reţeaua Sen­siblu, în unităţile Help Net Con­vena­bil există mai multe produse care sunt vândute la preţuri identice cu cele din farmaciile clasice, conform ZF.

Conform sursei citate, în cazul unei cutii de Nurofen Forte drajeuri, preţul este la jumătate într-o farmacie Punkt, respectiv 10,5 lei, în comparaţie cu cel dintr-o farmacie Sensiblu, unde se vinde cu 19,5 lei, în timp ce în reţeaua Help Net, indiferent de tipul de farmacie, produsul costă la fel, respectiv 19 lei.

Nurofen este cel mai bine vândut medicament fără reţetă din România, cu vânzări de 146 mil. lei în perioada aprilie 2013 – martie 2014, potrivit da­telor de la Cegedim.

Mai mult pe ZF.

Citeşte şi: Nurofenul este mai scump în România decât în Olanda, Polonia sau Marea Britanie