Medicamente scumpite ilegal: de șapte ori mai scumpe în România, față de Europa

de:
04 mart. 2015
4 Afișari
Medicamente scumpite ilegal: de șapte ori mai scumpe în România, față de Europa

Mirapexin (produs de compania farmaceutică Boehringer Ingelheim Intl), medicament utilizat în tratarea Parkinsonului, concentrație 1,05 mg, se vinde, potrivit CaNaMed – catalogul național al prețurilor -, cu 531,65 lei în prezent în România, în timp ce prețul maxim, dictat de cel practicat în una dintre cele 12 țări UE luate ca referință, ar trebui să fie de 83,75 lei.

Cipralex (produs al companiei farmaceutice Lundbeck), utilizat în tratarea depresiilor și anxietății, 10 mg, se vinde la noi cu 63,82 lei, în timp ce prețul maxim ar trebui să fie de 16 lei. Zometa (Novartis), medicament pentru tratarea cancerului, are prețul de catalog 1.068 lei pe piaţa românească, în timp ce prețul maxim de referinţă ar trebui să fie de 414 lei. Xeloda (Roche) are preț de catalog 1.245 lei, iar prețul maxim legal ar trebui să fie 628 lei. Binocrit (Sandoz), medicament pentru anemii asociate altor afecțiuni, se vinde în România cu 1.520 lei, în timp ce prețul maxim de referinţă, raportat la cel mai ieftin de pe piaţa europeană, ar trebui să fie 768 lei. Medicamenteul Seroquel, 200 mg, de la Astrazeneca, are un preţ de catalog de 342 de lei, deşi preţul său maxim este de 177 lei.

Lista completă a medicamentelor scumpite ilegal, dar și detalii despre implicarea oficialilor români, pe România Liberă.

Cookies