Medic reținut după ce a băgat în buzunar 6.000 de lei. Cum a fost descoperită mita

25 mart. 2022
835 afișări
Medic reținut după ce a băgat în buzunar 6.000 de lei. Cum a fost descoperită mita
Medic reținut după ce a băgat în buzunar 6.000 de lei. Cum a fost descoperită mita

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a informat astăzi că un medic din Capitală a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a săvârșit infracțiunea de luare de mită.

Medic din București reținut pentru luare de mită

Medicul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Conform probelor ce au fost administrate în dosar, acesta îți desfășura activitatea în cadrul Institutului Oncologic din București.

În data de 3 martie 2022, doctorul a cerut suma de 9.500 de lei pentru a realiza o intervenție medicală în cadrul unității în care își desfășura activitatea. Suma a fost ulterior redusă la 6.000 de lei. Banii ceruți au fost încasați de medic, în data de 24 martie 2022. Martora de la care i-a cerut a decis să îl denunțe.

Cercetările sunt încă în desfășurare

Astăzi, 25 martie 2022, în această cauză urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți. Acesta va decide dacă medicul va fi sau nu arestat preventiv, pentru 30 de zile. La acest moment cercetările în cauză sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Ilfov.

Punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva doctorului reprezintă o etapă a procesului penal, după cum reglementează Codul de Procedură Penală. În această etapă încă se mai administrează probe în cauză. Astfel că, la acest moment, medicul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Percheziții în București și Dâmbovița

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectual mai multe percheziții domiciliare în București și Dâmbovița. Acestea au fost efectuate într-un dosar ce are ca obiect săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Constituirea unui grup infracțional organizat,
  • Trafic de minori,
  • Trafic de persoane,
  • Proxenetism,
  • Influențarea declarațiilor.

Conform DIICTO, în anul 2011, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat. Făptașii au reușit să exploateze sexual 18 persoane. La sediul DIICOT au fost duse 16 persoane față de care există suspiciunea că au fost implicate în această afacere ilegală. Acestea urmează să fie audiate în cauză.

Cookies