Medic din Capitală, cultivatorul celei mai mari suprafețe de tutun din România

de:
27 aug. 2015
3 Afișari
Medic din Capitală, cultivatorul celei mai mari suprafețe de tutun din România

Nicolae Efimov, Șeful Secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul CF2 din București, este cel mai mare cultivator de tutun din România, ca persoană fizică, potrivit economica.net.

Medicul, în vârstă de 63 de ani, a ajuns să cultive peste 800 de hectare de teren cu tutun, după ce a început, inițial, cu 20 de hectare.

„Cultura de tutun este dificilă, cu probleme care apar la tot pasul şi care îţi pot compromite munca şi investiţia. Prietenii mei agricultori, care sunt mai pricepuţi decât mine, vor să mă convingă să schimb această cultură şi să trec la cultura mare, grâu, porumb, floarea soarelui pentru că profitabilitatea este cam aceeaşi. Dar unde mai este provocarea atunci?” povesteşte pentru ECONOMICA.NET bărbatul.

Nicolae Efimov consideră că agricultura este mai profitantă decât medicina, deși consideră că acest lucru nu ar trebui să fie astfel.

„Eu am profesia mea. Practic agricultura ca pe un hobby. Doar cei care fac agricultură din dorinţa vădită de căpătuială devin încrâncenaţi. Profiturile din tutun pot depăşi puţin profiturile obţinute din cultura mare, dar cu mult mai multă bătaie de cap. Eu am demonstrat că am putut şi am câştigat şi bani. Este ruşinos, dar adevărul este că agricultura este mai profitabilă decât medicina. Se scot bani buni din agricultură, dovadă fiind şi faptul că în unele zone drumurile au dispărut, pentru că au fost arate”, a adăugat acesta.

Citește continuarea pe ECONOMICA.net.

Cookies