Medic din București, terorizat vreme de doi ani de cămătari. Doctorul a împrumutat 2.500 de euro, a dat înapoi de cinci ori mai mult, dar tot n-a fost de-ajuns

18 aug. 2022
7522 Afișari
Medic din București, terorizat vreme de doi ani de cămătari. Doctorul a împrumutat 2.500 de euro, a dat înapoi de cinci ori mai mult, dar tot n-a fost de-ajuns
Medic din București, terorizat vreme de doi ani de un cămătar. Doctorul a împrumutat 2.500 de euro, a dat înapoi de cinci ori mai mult, dar tot n-a fost de-ajuns | Foto simbol; sursa: Unsplash

Un medic din București a fost terorizat de cămătari vreme de doi ani, de când a împrumutat de la eio 2.500 de euro. Medicul a returnat 5.000 de euro și 29.500 de lei (adică încă vreo 6.000 de euro), dar cămătarii au zis că banii aceștia nu-s de-ajuns și l-au tot amenințat de-a lungul timpului.

În final, medicul a sesizat poliția, iar poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere pentru suspecți.

Cămătarii ajunseseră să-i ceară medicului peste 1.000 de euro pe sătpămână

Surse apropiate anchetei, citate de G4Media, după ce și-a plătit datoria mediculi ar fi fost obligat să plătească 1.250 € pe  săptămână. Medicul a fost intimidat, amenințat și i-a fost vandalizată mașina:

În perioada aprilie 2020 – prezent, un bărbat, care i-ar fi dat persoanei vătămate, cu titlu de împrumut, 2.500 de euro, ar fi pretins și primit înapoi de la aceasta aproximativ 5.000 de euro și 29.500 de lei, reprezentând banii împrumutați și dobânzi. Cel în cauză ar fi recurs la amenințări, pretinzând sume ce ar reprezenta alte dobânzi ale sumei împrumutate inițial. De asemenea, din datele și probele administrate în cauză, de către polițiștii din cadrul Secției 4, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul l-ar fi instigat pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, să distrugă autovehiculul persoanei vătămate”

Amenințări, și vandalizări

Cămătarul, spun polițiștii, ar fi provocat distrugeri unor elemente de caroserie ale autoturismului persoanei vătămate. I-a scris pe mașină,  cu un spray de culoare albă, cuvântul „DATOR!”. Altă dată, i-ar fi aruncat pe mașină cu o substanță care a distrus mai multe elemente de caroserie.

Suspectul principal și presupușii săi complici au fost reținuți și sunt acum investigați. 

Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Cookies