Medic din Bucureşti, condamnat pentru malpraxis la plata a 500.000 de euro despăgubire

de:
17 nov. 2011
1 Afișari
Medic din Bucureşti, condamnat pentru malpraxis la plata a 500.000 de euro despăgubire

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a finalizat, marţi, procesul medicului ortoped Romeo Traian Ursu, acuzat de procurori de vătămare corporală din culpă, după ce un pacient pe care l-a operat de hernie de disc a rămas cu deficienţe locomotorii, relatează Mediafax.

Ancheta şi procesul durează din anul 2008, iar pe parcursul cercetărilor judecătoreşti cazul a fost trimis pentru rejudecare la Tribunalul Bucureşti de către judecătorii CAB.

La începutul anului 2009, Traian Romeo Ursu de la Spitalul de Ortopedie Foişor a fost condamnat de prima instanţă, Judecătoria sectorului 2, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi la plata unor daune de 500.000 de euro pentru vătămare corporală din culpă a lui Dan Dragomir (35 de ani), în cadrul unei operaţii de hernie de disc. Decizia a fost contsetată la Tribunalul Capitalei, apoi la Curtea de Apel Bucureşti.

Medicul ortoped-chirurg a intervenit „pentru implantarea unei proteze discale pentru hernie de disc L4 – L5”. În timpul intervenţiei, medicul specialist ar fi lovit prea tare într-un depărtător, ceea ce a dus la o hemoragie, fiind produsă „o breşă în lungul venei”.

În final, în recurs, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia din 18 aprilie 2011 a Tribunalului Bucureşti, prin care medicul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi la plata de despăgubiri de 500.000 de euro.

În timpul procesului, în 9 octombrie 2009, medicul Traian Ursu a susţinut, în faţa instanţei, că rezultatul operaţiei a fost cauzat de o complicaţie şi că nu se simte vinovat pentru această situaţie.

„Consider că ceea ce s-a întâmplat este o complicaţie care putea să apară”, a declarat, la acea vreme, instanţei medicul Traian Ursu, care a adăugat că anumiţi martori i-au spus că l-a văzut pe pacientul său mergând pe stradă, deşi acesta îl acuză că în urma operaţiei a rămas paralizat.

Cookies