Medic de la Spitalul Foişor, reţinut după ce a luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil

de:
23 dec. 2015
34 Afișari
Medic de la Spitalul Foişor, reţinut după ce a luat mită 5.000 de lei ca să opereze un copil

La data de 22.12.2015 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Ursu Traian Romeo medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor – pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în 11 decembrie, Traian Romeo Ursu a pretins de la o persoană cel puţin 6.000 de lei pentru a opera un copil.

Din banii ceruţi, medicul ar fi primit 2.000 de lei în 15 decembrie şi alţi 3.000 de lei în 22 decembrie, pentru intervenţia chirurgicală, care a fost realizată în 16 decembrie.

„Totodată, a promis ca în schimbul sumelor de bani pretinse să intervină şi asupra altor medici şi cadre medicale, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale asupra minorei B.I.L. la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor”, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Pe 22 decembrie,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus reținerea inculpatului Ursu Traian Romeo pe o perioadă de 24 de ore, iar miercuri, 23 decembrie, a solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului Ursu Traian Romeo pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Cookies