FIT CITY

Medic de la Spitalul Foişor, anchetat penal pentru luare mită şi trafic de influenţă

Ursu Traian Romeo, medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Prin ordonanţa din data de 22.12.2015 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus reținerea inculpatului Ursu Traian Romeo pe o perioadă de 24 de ore, se arată într-un comunicat de presă remis de PTB.

La data de 23.12.2015 s-a solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului Ursu Traian Romeo pentru o perioadă de 30 de zile.

Din ordonanţa întocmită de procuror rezultă că există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Ursu Traian Romeo, în calitate de medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor, în data de 11.12.2015 a pretins direct de la N.V. suma de cel puţin 6.000 lei, iar în datele de 15.12.2015 și 22.12.2015 a primit direct de la N.V. o tranșă de 2.000 lei, respectiv o tranșă de 3.000 lei din suma mai sus menționată, în vederea îndeplinirii unui act medical ce intra în atribuţiile de serviciu ale respectivului medic specialist în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor şi anume pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra minorei B.I.L., act medical realizat de către Ursu Traian Romeo în data de 16.12. 2015. Totodată, a promis ca în schimbul sumelor de bani pretinse să intervină și asupra altor medici și cadre medicale, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale asupra minorei B.I.L. la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button