Medic de la o clinică privată din București, trimis în judecată. Doctorul este anchetat pentru vătămarea fătului în timpul nașterii

07 dec. 2022
418 Afișari
Medic de la o clinică privată din București, trimis în judecată. Doctorul este anchetat pentru vătămarea fătului în timpul nașterii
Medic de la o clinică privată din București, trimis în judecată. Doctorul este anchetat pentru vătămarea fătului în timpul nașterii | Sursă foto: Unsplash

Un medic de la un spital privat din București a fost trimis în judecată de către Judecătoria Sectorului 1. Doctorul este specialist în obstetrică-ginecologie.

Medic de la o clinică privată din București, trimis în judecată

Specialistul în obstetrică-ginecologie lucra în cadrul unui spital privat din București. Acesta este acuzat acum de comiterea infracțiunii de vătămare a fătului în timpul nașterii, conform Agerpres.

Parchetul a informat prin intermediul comunicatului de presă, că situația ce a condus la anchetarea medicului a avut loc la data de 3 ianuarie 2018. Pacienta gravidă se afla internată  în unitatea spitalicească privată.

Cu toate că la ora 13:30 s-au obiectivat semnele unei suferințe fetale acute medicul a expus fătul unei hipoxii fără motiv. Această decizie a determinat starea gravă a nou-născutului de la orele 14:18.

Operația de cezariană nu a fost făcută suficient de rapid

Mai precis, procurorii au anunțat că medicul respectiv nu a efectuat operația de cezariană într-un termen cât mai scurt. Acest tip de operație, trebuie să fie realizată în mai puțin de 30 de minute daca se constată suferințe fetale acute.

Acest termen este cel ce a fost stabilit de către Ghidului aprobat de Ministerul Sănătății și Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România. Medicul anchetat în cauză trebuia să cunoască această procedură.

Prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viața nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistență medicală permanentă pe tot parcursul vieții, spun procurorii.

Cookies