Medic de la Maternitatea Polizu din București, pus sub acuzare, după ce a declarat mort un bebeluș născut prematur, dar care era în viață

07 oct. 2022
2210 Afișari
Medic de la Maternitatea Polizu din București, pus sub acuzare, după ce a declarat mort un bebeluș născut prematur, dar care era în viață
Medic de la Maternitatea Polizu din București, pus sub acuzare, după ce a declarat mort un bebeluș născut prematur, dar care era în viață. Sursa foto: Pexels

Acuzații de malpraxis la Maternitatea Polizu din București. Un medic ginecolog a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor calificat prin cruzimi. Bărbatul ar fi declarat decesul unui bebeluș născut prematur, dar care era în viață.

Medic de la Maternitatea Polizu a declarat mort un bebeluș născut prematur, dar care era în viață

Medicul a fost audiat astăzi ca suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. După audieri, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

Audierea a fost făcută în cazul „Abatorul de Copii”.

În anul 2019, o familie s-a prezentat la Maternitatea Polizu din București, întrucât mama avea o sarcină cu probleme. Femeia a născut prematur, la 6 luni.

Medicul ginecolog a declarat bebelușul decedat, imediat după naștere. După 12 ore, o asistentă a descoperit că nou-născutul, care cântărea un kg, era în viață.

Fetița are 3 ani. Din nefericire, are probleme de sănătate.

Părinții fetiței au depus plângere penală, iar medicul a fost audiat astăzi și a fost pus sub acuzare.

„La data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiță viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat nașterea ca fiind avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate. Deși semnele de viabilitate erau evidente și i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, potrivit informațiilor oficiale transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Colegiul Medicilor din București s-a autosesizat

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) anunță că s-a autosesizat şi a deschis o cercetare disciplinară în cazul medicului ginecolog de la Maternitatea Polizu, acuzat de malpraxis în privinţa comportamentului faţă de copiii născuţi prematur.

CMMB afirmă că, în cazul în care se confirmă, o asemenea situație este inadmisibilă. Cu toate acestea, este așteptat rezultatul final al anchetei.

Totodată, CMMB a mai spus că până în prezent nu a înregistrat nicio sesizare cu privire la acest caz.

Cookies