SMART CITY

Medalie de aur la olimpiada internaţională de chimie pentru o elevă de liceu din Capitală

Medalia de aur a fost castigata de Andreea Maria Filip, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, care anul trecut a obtinut o medalie de argint la aceeasi olimpiada.

Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev”, aflata la a 47-a editie, s-a desfasurat in perioada 23 – 30 aprilie 2013, in capitala Uzbekistanului, Taskent.

Medaliile de argint au revenit Marei Ioana Esanu (eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Roman Voda” din Roman, judetul Neamt) si lui Grigore Mihai Pruna (elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare). Alti trei elevi au fost laureati cu medalii de bronz: Teodora Coroama (eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Botosani), Vlad-Mihai Mandrici (elev in clasa a X-a la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti) si Stefan Bogdan Ivan (elev in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Mara Ioana Iesanu a primit si premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practica, informeaza Hotnews. 

La editia din acest an au participat 118 elevi din 17 tari. Concursul a constat in trei probe a cate 5 ore, doua probe teoretice si o proba practica.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button