Medaliat olimpic român, prins dopat

de:
08 aug. 2013
0 Afișari
Medaliat olimpic român, prins dopat

Răzvan Martin şi Elena Andrieş au fost prinşi dopaţi la Campionatul European de haltere din acest an! Primul urcase pe podium şi la Olimpiada de la Londra.

Potrivit gsp.ro, pe lista sportivilor dopaţi postată pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Haltere apar numele a doi români. E vorba de Răzvan Martin şi Elena Andrieş. Substanţa cu care au fost prinşi românii: stanozolol. Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, a cîştigat la Tirana două medalii la categoria 77 de kilograme, între care şi singurul aur al delegaţiei, obţinut la „ridicat”.

Cealaltă distincţie, un bronz, la total. Elena Andrieş a cîştigat şi ea trei medalii la Tirana: una de argint, la stilul smuls, şi două de bronz, la ridicat şi la total. Toate au fost retrase de federaţia europeană.

Dobrescu: „Este o umilinţă inutilă!”

„Sunt nişte neglijenţe grave. Eu povestesc despre asta de foarte mult timp. Este mai bine să luăm ceva mai puţine medalii sau să ne întoarcem într-o zonă neagră a sportului românesc? Poziţia Comitetului Olimpic este foarte clară: TOLERANŢĂ ZERO. Le cerem celor îndreptăţiţi să retragă banii şi premiile tuturor. Am pierdut şase medalii într-o săptămână. Vom cere control antidoping”, a declarat la REALITATEA TV Ioan Dobrescu, secretar general al COSR.

Răzvan Martin va fi suspendat din activitatea sportivă, a spus Dobrescu. „Este o veste foarte tristă, este o umilinţă inutilă”, a spus secretarul general al COSR.

Cookies