Meciurile EURO 2020 de la București s-ar putea disputa cu mai mulți spectatori în tribune

30 apr. 2021
52 afișări
Meciurile EURO 2020 de la București s-ar putea disputa cu mai mulți spectatori în tribune

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că meciurile EURO 2020 de la București s-ar putea disputa cu mai mulți spectatori în tribune decât a fost stabilit inițial, adică 25% din capacitatea Arenei Naționale.

Meciurile EURO 2020 de la București s-ar putea disputa cu mai mulți spectatori în tribune, spune Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Acesta precizează că a propus pentru meciurile din grupele EURO 2020 un procent de spectatori la 35% din capacitatea Arenei Naționale, iar pentru partida din optimile de finală să fie permis accesul suporterilor într-un procent de 45%.

Meciurile EURO 2020 de la București s-ar putea disputa cu mai mulți spectatori

„Protocolul nu mai permite utilizarea stadionului Arena Naţională în această perioadă. Nu se mai joacă pe Arena Naţională pentru că este un stadion care a trecut printr-un proces de modernizare. Noi ne-am dorit să putem să oferim un model de bune practici în ceea ce priveşte găzduirea Euro-2020 cu prezenta unui anumit număr de spectatori, fără să punem în pericol siguranţa şi sănătatea lor. Propunerea pe care noi am avansat-o nu a fost de 50 la sută, ci pentru meciurile din grupe să putem să creştem de la 25 la sută la 35 la sută, iar pentru meciul din optimi să putem să creştem la 45 la sută. Wembley îşi doreşte să găzduiască semifinalele şi finala cu cel puţin 50 la sută din capacitatea stadionului. Am putea să garantăm siguranţa şi sănătatea tuturor spectatorilor, cu capacitatea mărită dorită de noi”, a spus Burleanu.

El a menţionat că îşi doreşte ca partidele de la Euro cu public să reprezinte un exemplu bun şi să deschidă calea pentru deschiderea pentru public şi a celorlalte stadioane şi arene sportive.

„Prin experienţa Euro-2020 ne dorim să fim un exemplu de bună practică, care apoi să fie preluat şi de alte sporturi şi de către fotbal în general”.

Cookies