Meciurile de la EURO din București se vor juca cu fani în tribune.Vestea bună vine de la Ministrul Sportului

24 mart. 2021
77 Afișari
Meciurile de la EURO din București se vor juca cu fani în tribune.Vestea bună vine de la Ministrul Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat, marți seară, că meciurile de la EURO din București se vor juca cu cel puțin 25% din tribune ocupate.

Eduard Novak a declarat, conform Digi24, că, potrivit solicitării UEFA, meciurile de la EURO din București, care se vor desfășura în luna iunie, vor avea un procent minim de spectatori în tribune de 25%, putându-se extinde capacitatea la maxim 50%.

Ministrul a spus că va exista personal prezent pe stadion pentru a gestiona fluxul de oameni și pentru a evita aglomerările.

Meciurile de la EURO din București se joacă cu spectatori în tribună

“Trebuie să ne asumăm acest lucru și o să introducem în ședința de Guvern, pe ordinea de zi. Trebuie să conștientizăm faptul că este un eveniment extraordinar de important și nu degeaba trebuie să ne asumăm acest lucru în fața UEFA. Avem două scenarii. Indiferent cum va arăta pandemia, noi ne asumăm 25%. Dacă numerele o să arate bine, putem să mergem și până în 50%, important ca să salvăm această competiție și să iasă foarte bine. Chiar dacă vor arăta foarte rău cifrele, noi trebuie să ne organizăm, să ne asumăm că acest procent de 25% va fi pe stadion și am înțeles că deja mâine – poimâine vor veni specialiști de la UEFA să antreneze oamenii din FRF care organizează evenimentul, ca să fie foarte bine organizată toată schema de siguranță de intrare și de ieșire a spectatorilor”, a declarat Eduard Novak.

În ceea ce privește testarea sportivilor, Eduard Novak a explicat că vor fi efectuate teste antigen înainte ca aceștia să intre în meci, deoarece sunt mai ieftine și accesibile.

“Probabil săptămâna aceasta vom avea soluția de a trece de la testele PCR la antigen. Cred că este o mare realizare pentru noi și Ministerul Sănătății, deoarece putem să dăm posibilitatea și echipelor de juniori și tineret și pentru fotbal să se relanseze, pentru că testele PCR costă foarte mult. În faza a doua să trecem la campionatul intern”, a afirmat Novak.

Când se întorc fanii pe stadione în Liga I

De asemenea, el a precizat că un sistem similar va funcționa și în campionatul intern, însă cu 10% grad de ocupare a scaunelor sau în funcție de scenariul în care se află localitatea respectivă.

Acesta spune că Ministerul Sportului va putea da împreună cu Ministerul Sănătății un ordin pentru reglementarea accesului la stadion.

“Deja am rezolvat o chestiune foarte importantă. Nu mai aparține decizia de CNSU, ci de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății și putem reglementa printr-un ordin comun. Acest lucru depinde de situația pandemică. În primul rând trebuie să vedem cine își poate organiza acest sistem de a intra și ieși de pe stadion. Cred că nu toate echipele din Liga 1 au acest sistem, dar fiecare trebuie să-și asume că poate să aibă personalul să reușească să securizeze acest lucru”, a precizat ministrul.

Eduard Novak estimează că spectatorii vor putea reveni pe stadioane începând cu perioada mai – iunie și că numărul acestora va depinde de scenariul în care se află localitatea.

Arena Naţională urmează să găzduiască partidele Austria – Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina – Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Cookies