MDRT nu a dat avizul de demolare în cazul Halei Matache

de:
24 sept. 2012
MDRT nu a dat avizul de demolare în cazul Halei Matache

Boloş s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii ONG-urilor din Platforma pentru Bucureşti, care şi-au exprimat opiniile legate de anumite proiecte urbanistice din Capitală, printre care şi cel care vizează zona Matache.

Cele două părţi au discutat despre modalităţile în care planurile de dezvoltare urbanistică ale Capitalei pot fi puse în aplicare cu respectarea principiilor de dezvoltare durabilă, a patrimoniului deja construit şi protejarea mediului.

Secretarul de stat Marcel Boloş a declarat că MDRT va acţiona în conformitate cu prevederile legale şi cu atribuţiile pe care le are, astfel încât interesele cetăţenilor în materie de dezvoltare urbanistică să fie corect reprezentate.

Boloş a propus iniţierea unei şedinţe comune a specialiştilor din MDRT, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Primăria Capitalei, pentru a dezbate soluţia tehnică prin care Hala Matache va fi integrată în proiectul diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus. „Fac precizarea că ministerul nostru nu a avizat demolarea Halei Matache. Noi am fost de acord cu revizuirea avizului strict în privinţa mutării Halei Matache în condiţiile obţinerii avizului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, atât la faza de plan urbanistic zonal, cât mai ales la stabilirea soluţiei tehnice specifice adoptate”, a declarat Marcel Boloş, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În ceea ce priveşte modificările propuse pentru Legea Urbanismului, MDRT va prezenta un punct de vedere oficial după încheierea dezbaterilor care au loc acum în Parlament, dezbateri la care participă şi experţii ministerului.

În cadrul discuţiei, secretarul de stat Marcel Boloş a declarat că ministerul susţine simplificarea instrumentelor de dezvoltare teritorială pentru anumite categorii de unităţi administrative. Totodată, Boloş a exprimat disponibilitatea MDRT pentru ca şedinţele Comisiei Naţionale de Dezvoltare Teritorială să fie deschise publicului interesat, în scopul transparentizării procesului de avizare în care ministerul este implicat.