McDonald’s Unirii a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Ce spune compania | UPDATE

26 ian. 2023
621 Afișari
McDonald’s Unirii a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Ce spune compania | UPDATE
McDonald’s Unirii a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Somonul avea culoare dubioasă, frișca naturală nu era naturală și lista continuă. Imagine simbol: Pexels

ANPC a amendat McDonald’s Unirii din București cu 50.000 de lei. Inspectorii au descoperit mai multe nereguli care le pot pune viața în pericol clienților.

UPDATE, 27 ianuarie: McDonald’s România transmite că siguranța și satisfacția clienților sunt extrem de importante. Compania subliniază că McDonald’s folosește frișcă din smântână de origine exclusiv animală, fără adaosuri de grăsimi vegetale.

Totodată, ținând cont de informațiile care au apărut în mass-media despre calitatea ingredientelor folosite și mentenanța camerei frigorifice, McDonald’s transmite că nu au fost identificate neregularități în urma controlului efectuat de ANPC.

Ce spune compania

„Pentru McDonald’s în România siguranța consumatorilor și satisfacția acestora sunt extrem de importante. Compania impune standarde stricte de siguranță alimentară în toate restaurantele McDonald’s. Acest lucru este posibil datorită procedurilor standardizate, care se aplică pentru a asigura calitate în prepararea și servirea produselor din meniu.

În ceea ce privește inspecția efectuată de ANPC din data de 25 ianuarie 2023 la restaurantul McDonald’s Unirea și situația constatată, asigurăm consumatorii că McDonald’s folosește pentru prepararea produselor sale frișcă din smântână de origine exclusiv animală, fără adaosuri de grăsimi vegetale. De asemenea, McDonald’s comunică transparent și pune la dispoziția consumatorilor informații detaliate despre proveniența ingredientelor folosite, atât în restaurante, cât și pe website-ul companiei și în aplicația de mobil.

Totodată, compania atrage atenția asupra faptului că informațiile preluate în mod eronat de o serie de publicații privind calitatea ingredientelor folosite și mentenanța camerei frigorifice nu sunt fondate, nefiind identificate neregularități în urma acestui control efectuat de autorități.”

Știrea inițială

McDonald’s Unirii a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a amendat cu 50.000 lei restaurantul McDonald’s Unirii, din București. Aceasta este prima locație deschisă în România de către lanțul american de fast food.

Controalele au avut loc joi, 26 ianuarie 2023. În urma acestora, potrivit surselor economedia.ro, inspectorii ANPC au constat următoarele probleme:

  • frișca vegetală era comercializată ca frișcă naturală,
  • somonul ce era servit în preparatele pregătite pentru micul dejun nu avea culoarea corespunzătoare.

Totodată, perdeaua și tavanul din camera frigorifică erau acoperite cu gheață, iar acest lucru este neconform cu normele fito-sanitare.

Inspectorii au mai verificat și toate gramajele produselor scoase la vânzare.

Valul de controale ANPC abia începe. Următorul restaurant fast food vizat tot joi, 26 ianuarie 2023, este McDonald’s Virtuții. Rezultatele urmează să fie publicate în curând.

„Există, da, o acțiune în zona Unirii, rezultatele le vom comunica când centralizăm datele”, a transmis președintele ANPC, Horia Constantinescu pentru Economedia.

Amintim că, la începutul lunii ianuarie, două restaurante fast food din centrul Capitalei, McDonald’s și KFC, au fost închise „fast”, dar temporar, de ANPC și amendate, în total, cu 15.000 de lei. În urma controalelor desfășurate, inspectorii au descoperit neconcordanțe între gramajul de prezentare al produselor și gramajul efectiv al produselor vândute.

„Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza. Sunt convins că nu compania mamă îndeamnă la furt, dar iată că se dovedește că ar fi trebuit să se implice mai mult pentru ca aceste situații să nu apară. Ce mi se pare cel mai ciudat este faptul că niciodată nu e favorizat consumatorul, când apar astfel de abateri. Permanent cel care pierde este acesta, iar cel care câștigă este operatorul economic”, transmitea Horia Constantinescu la acea dată.

Cookies