ARHIVA B365

Radu Mazăre a ajuns în arestul Poliției Capitalei

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost scos vineri din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa şi a fost dus sub escortă la Bucureşti, în arestul Poliţiei Capitalei.

CITEȘTE ȘI: Radu Mazăre, trimis în judecată în „Dosarul terenurilor”. Este acuzat de abuz în serviciu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, cercetat de DNA pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu, notează Agerpres. 

Curtea Supremă a admis o contestație a DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 18 martie, ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate. Decizia instanței este definitivă, iar Radu Mazăre trebuie să se prezinte la arestul Poliției Capitalei.

În același dosar, instanța a decis arestarea pentru 30 de zile și a omului de afaceri Sorin Strutinsky, acesta fiind arestat preventiv și în alt dosar.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button