ȘTIRI

Max, câinele-erou care a salvat vieţi în Afganistan, prilej de înşelăciuni pe internet

Mai multe false organizaţii au publicate pe internet mesaje prin care anunţă că strâng bani pentru tratamentul ciobănescului german, publicând conturi bancare în acest sens, transmite Digi24.ro. Un astfel de anunţ este postat pe animals-voice.weebly.com, însă îngrijitoarea câinelui spune că banii nu ajung la ea sau la animalul bolnac.

Cine vrea să îl ajute pe Max trebuie să ia legătura cu ea sau să doneze bani Asociaţiei „Nu mai eşti singur”, avertizează femeia.

„Cineva a creat acest site, nu le găsesc identitatea. Vor să facă o colectă pentru strângere de fonduri pentru Max. Nu sunt în regulă. Singurul este contul Asociaţiei „Nu mai eşti singur”, a spus Sorina Hanea.

Poliţiştii verifică acum acest caz şi îi îndeamnă pe toţi cei care vor să doneze bani să verifice foarte atent existenţa asociaţiei.

După mediatizarea poveştii lui Max, adevărata asociaţie care strânge bani pentru câine a primit, în 24 de ore, peste trei mii de lei. În plus, două clinici din Germania şi Statele Unite sunt dispuse să suporte o parte din costul medicamentelor. Între timp Max îşi continuă tratamentul zilnic care să îl scape de ghemul de viermi care îi înconjoară inima.

Când armata a renunţat la câinele Max pentru că e bolnav, militarul care l-a avut timp de 5 ani nu l-a putut adopta, aşa că ciobănescul este îngrijit temporar de o iubitoare de animale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button