Materialul care a alimentat viața în plină pandemie de COVID-19

19 dec. 2020
22 Afișari
Materialul care a alimentat viața în plină pandemie de COVID-19

Pe tot globul, viețile tuturor oamenilor s-au schimbat peste noapte. Locurile de muncă și școlile și-au închis ușile, avioanele au rămas la sol, iar oamenii s-au trezit închiși în case. Dar, în timp ce schimbarea cauzată de coronavirus a împins multe dintre economiile lumii la un pas de recesiune, materialele adesea trecute cu vederea au fost esențiale pentru a împiedica situația să fie mult mai gravă. Datorită semiconductorilor pe bază de siliciu, lumea a experimentat Covid-19 ca fiind o pandemie foarte modernă.

În timp ce circuitele tipărite pe plăcuțele de siliciu ar putea fi mici, cipurile semiconductoare au adus un mare plus în eforturile noastre de a lupta atât împotriva Covid-19, cât și de a ne adapta la viață cu acesta. Proprietățile lor electrice utile fac ca semiconductorii să fie esențiali pentru fabricarea electronică. Găsite în interiorul obiectelor, de la ventilatoare la smartphone-uri, acestea se dovedesc cruciale pentru aproape fiecare aspect al vieții în timpul pandemiei, conform BBC.

Beneficiile plăcuțelor de siliciu

Datorită acestor plăcuțe de siliciu din interiorul tehnologiei noastre, companiile au reușit să își mute operațiunile în mediul online și să permită personalului să lucreze de la distanță. Familiile s-au bucurat de apeluri video cu cei dragi care trăiesc departe, iar profesorii au predat lecții de la distanță.

Între timp, oamenii de știință au împărtășit cercetări și date despre noul virus pe internet, colaborând la o scară fără precedent împotriva unei amenințări globale pentru sănătate. Mașinile de secvențiere genetică utilizate pentru a diagnostica persoanele infectate cu Covid-19 și ventilatoarele date celor mai grav bolnavi se bazează pe semiconductorii din interiorul lor pentru a funcționa. Microcipurile din fiecare smartphone au făcut, de asemenea, posibilă urmărirea persoanelor care au avut contact cu cei infectați.

Potrivit Quartz Corp, ale cărui cariere de cuarț de înaltă calitate produc o mare parte din siliciu utilizat pe dispozitivele digitale din lume, operațiunile miniere nu au fost întrerupte de pandemie. Acest lucru se aplică și altor mine. „Operațiunile de extragere a siliciului au fost în mare parte neafectate de pandemie”, spune Ondrej Burkacky, care conduce practica semiconductoarelor firmei de consultanță McKinsey. „Operațiunile la nivel global sunt destul de stabile.”, relatează BBC.

Cookies