Mătase țesută din pânză de păianjen, la Expoziția Futurotextiles de la Muzeul Național de Istorie

de:
16 oct. 2013
2 Afișari
Mătase țesută din pânză de păianjen, la Expoziția Futurotextiles de la Muzeul Național de Istorie

Noile fibre par să vină direct din domeniul științifico-fantastic. Interactive, inteligente, supuse la tehnici diverse de educație, apretare și microîncapsulare, capătă proprietăți cosmetice sau terapeutice. De exemplu, textilele bio-senzoriale își pot modifica anumite condiții fizice în funcție de mediu, devenind astfel antibacteriene, termoregulatoare, hidrofile, terapeutice”, a declarat Caroline David, curatoarea expoziției, în cadrul unei conferințe de presă.

Expoziția este organizată în colaborare cu Institutul Francez din România (IFR), fiind compusă din trei părți: cea pedagogică — în care sunt explicate originile și diversitatea textilelor; cea științifică — în care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor și cea artistică, pentru că noile fibre și proprietățile lor speciale inspiră mai mult ca oricând creatorii și designerii.

Vernisajul expoziției are loc marți seară, începând cu ora 19,00, în Sala Mihai Viteazul, et. II, la sediul muzeului, accesul făcându-se prin intrarea B, din Str. Poștei colț cu Stavropoleos.

Proiectul Futurotextiles s-a născut în urma avântului tehnic și cultural al orașului Lille, Capitală culturală europeană în 2004. Începând cu 2006, la inițiativa lille3000, expoziția propune o viziune de ansamblu a numeroaselor întrebuințări ale textilelor contemporane, de la creația artistică la științe aplicate.

Prima oprire a expoziției a avut loc la Timișoara, înregistrând un succes notabil cu un total de 5.000 de vizitatori în 17 zile.AGERPRES

Cookies