Măsurile propuse de DSP București pentru evitarea carantinei în Capitală: restricționarea intrării la metrou și reguli noi pentru transprtul în comun

25 mart. 2021
589 Afișari
Măsurile propuse de DSP București pentru evitarea carantinei în Capitală: restricționarea intrării la metrou și reguli noi pentru transprtul în comun

Măsurile propuse de DSP București pentru evitarea carantinei în Capitală. Instituția cere restricționarea intrării la metrou și reguli noi pentru transprtul în comun în contextul în care autoritățile dezbat astăzi, în ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă și a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ce măsuri ar urma să intre în vigoare pentru evitarea carantinării în Capitală.

Măsurile propuse de DSP București pentru evitarea carantinei în Capitală. În contextul în care rata de infectare din Capitală a crescut ieri, 24 martie, la 6,37 la mie, DSP București propune restricționarea intrării la metrou și reguli noi pentru transprtul în comun pentru ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă și a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Surse din cadrul DSP București au declarat pentru Libertatea că se caută soluții pentru evitarea aglomerației la metrou, dar și în transportul în comun

„Una dintre probleme este la Metrorex, se încearcă să găsim soluții ca să evităm acele aglomerații. Trebuie găsit un sistem de a gestiona intrarea în stație a oamenilor, poate trebuie umblat la sistemul de cartele, poate acolo să restricționăm cumva”, au explicat surse din Direcția de Sănătate Publică București pentru ziar.

O măsură similară a fost propusă și pentru transportul în comun.

„Se discută ca accesul oamenilor în autobuze sau troleibuze, adică în transportul de suprafață, să se facă ținând cont de anumite reguli”, explică alte surse ale ziarului.

Concret, notează sursa citată, se caută variante pentru ca „fluxul de călători să fie distribuit, de exemplu, pe ușile din față să se coboare și pe cele din spate să se urce sau viceversa”.

Propunerile DSP București au fost trimise către Prefectură și către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Măsurile propuse de DSP București pentru evitarea carantinei în Capitală

  • Interzicerea activităților în cluburi, baruri
  • Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor
  • Obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul autorităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici
  • Participarea zilnică la cursuri în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ
  • Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-urile
  • Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri
  • Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Cele profesioniste rămân deschise.
  • Pentru spațiile comerciale – magazine, hipermarketuri, mall-uri – obligativitatea de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.
  • La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.
  • Este interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar cu respectarea regulilor.
Cookies