Măsurile de relaxare, discutate azi la București. Președintele Iohannis a convocat ședință la Cotroceni

04 mart. 2022
329 Afișari
Măsurile de relaxare, discutate azi la București. Președintele Iohannis a convocat ședință la Cotroceni
Măsurile de relaxare, discutate azi la București. Președintele Iohannis a convocat ședință la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis va găzdui astăzi , 4 martie, o ședință la Palatul Cotroceni, la care vor participa ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și secretarii de stat ai celor două Ministere.

Ședință la Palatul Cotroceni

Motivul pentru care ședința de la Cotroceni are loc astăzi, este de a se discuta modul în care pandemia de Covid-19 va fi gestionată în România, de aici încolo. Alexandru Rafila, Lucian Bode, Raed Arafat și Adriana Pistol vor fi prezenți alături de Klaus Iohannis pentru a dezbate acest subiect, conform Agerpres.

În cadrul acestei întâlniri se vor discuta și propunerile ce au fost făcute de către Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila a pus în discuție aplicarea unor măsuri de relaxare. Această propunere a venit după ce s-a remarcat o scădere constanță a numărului de cazuri, atât la nivelul Capitalei, cât și la nivelul țării. Anunțul a fost făcut de făcut de ministrul Alexandru Rafila, într-o conferință de presă de marți.

Printre măsurile de relaxare ce au fost propuse de Ministerul sănătății se numără:

  • Utilizarea măștii chirurgicale de protecție doar în spațiile închise,
  • Eliminarea necesității de a prezenta certificatul COVID la intrarea în centrele comercial,
  • Masuri de protecție ce s-ar putea menține.

Chiar dacă ne mai relaxam, nu dispar toate măsurile de protecție

După cum ne-a informat ministrul Sănătății, anumite măsuri vor fi păstrate. Măsuri precum izolarea și carantinarea persoanelor ce vin din țări de risc epidemiologic ridicat este una din cele ce se va menține. Alexandru Rafila a anunțat că pentru un moment barurile, cluburile și discotecile vor funcționa în același regim ca și până acum.

O altă măsura despre care Alexandru Rafila a spus că se va menține este cea a igienizării mijloacelor de transport public de suprafață. De asemenea, ministrul Sănătății recomandă angajatorilor să mențină regimul de telemuncă și programul decalat al angajaților în instituțiile publice.

Cookies