BAZAR

Măsurile de precauție care îți asigură siguranță când pleci la drum lung (P)

Un drum lung parcurs cu mașina poate fi obositor și implică anumite riscuri, de aceea trebuie să te pregătești corespunzător și să îți iei toate măsurile de precauție, ca să ajungi cu bine la destinație. Drept urmare, înainte să conduci câteva ore bune, asigură-te că nimic nu îți va lipsi și că ești pregătit să dai randamentul maxim la volan. Iată câteva sfaturi utile care îți vor facilita călătoria. 

Odihnește-te corespunzător

Odihna joacă un rol important când vine vorba de o deplasare cu mașina pe o distanță lungă. Trebuie să fii stăpân pe tine și ager, iar reflexele să fie la parametri optimi. De aceea, cu o seară înainte, asigură-te că îi oferi organismului cel puțin 7 ore de somn odihnitor, așa cum recomandă specialiștii. Un somn odihnitor îmbunătățește concentrarea, luptă împotriva oboselii, ajută creierul să se refacă și scade riscul apariției halucinațiilor. În consecință, e foarte important să fii odihnit atunci când pleci la drum lung.

Echipează mașina cu toate lucrurile necesare

Asigură-te că mașina ta este echipată corespunzător, ca să dea randamentul maxim pe șosele. Dacă este nevoie, în prealabil, mergi la service pentru o analiză amănunțită. Ia cu tine o trusă de prim ajutor, verifică dacă roata de rezervă e la locul ei, la fel și în privința cricului, iar pentru o măsură suplimentară de precauție și prevenire, instalează-ți o camera auto fata spate. Astfel, în cazul în care vei fi implicat într-un accident, vei avea dovada nevinovăției tale. În plus, o astfel de cameră joacă și un rol de securitate, iar hoții se vor gândi de două ori înainte să încerce să sustragă bunuri din autovehicul.

Ia o binemeritată pauză

E recomandat să tragi pe dreapta și să iei o pauză la un interval de două ore, chiar și dacă nu resimți oboseala. E important să te relaxezi, să te dezmorțești puțin, să îți pui sângele în mișcare și să respiri aer proaspăt. Poți opri la o benzinărie sau oriunde simți tu, ca să te hidratezi sau să mănânci o gustare. Iar dacă te simți obosit, odihnește-te o oră ca să te refaci.

Nu te lăsa distras

Fii atent numai și numai la drum. Indiferent dacă asculți muzică la radio, discuți cu pasagerii sau trebuie să răspunzi la telefon, concentrează-te la ceilalți participanți din trafic și la drum. Pentru că astfel va scădea riscul să fii implicat într-un accident. Dacă te vei lăsa distras, e posibil să nu frânezi la timp sau, de exemplu, să intri pe contrasens. Așa că, dacă ai o urgență, mai bine tragi pe dreapta, ca să fii în siguranță.

Folosește o aplicație mobilă cu GPS încorporat

Ca să ajungi la timp în locul stabilit, fără să te rătăcești sau să te abați de la traseu, folosește o aplicație mobilă cu GPS încorporat, pentru a te asigura că o să ajungi cu bine la destinație. Mai ales dacă parcurgi un traseu străin, pe care nu l-ai mai străbătut niciodată, e bine să ai un ajutor de nădejde care să te ghideze. În plus, în prealabil, verifică starea vremii și condițiile meteo, ca să nu te ia prin surprindere. Poate vei fi nevoit să conduci pe timp de noapte, când va ploua, când e ceață sau când s-a instalat poleiul pe șosea. E foarte important, pentru siguranța ta și a celor care te însoțesc, să îți iei toate măsurile de precauție.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care să le iei în calcul, atunci când pleci la drum lung. E foarte important să te odihnești corespunzător, să îți echipezi automobilul cu tot ce este necesar, să îți dotezi mașina cu echipamente de ultimă generație, să fii atent la alimentație, să te hidratezi și să faci pauze. Nu uita că trebuie să te relaxezi și să îți dezmorțești corpul. De asemenea, fii atent la drum și concentrează-te pe parcursul traseului. 

Sursă foto: shutterstock.com


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button