ESENTIAL

Măsurile anunțate de Sorin Cîmpeanu pentru Evaluarea Națională

Elevii care susțin Evaluarea Națională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic,a precizat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat că 132.630 de elevi s-au înscris pentru Evaluarea Națională, această cifră reprezentând 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a VIII-a, și că înscrierile continuă până marți, la ora 17.00.

Ministrul Educației a mai pecizat că elevii care susțin Evaluarea Națională nu vor mai trece prin triaj epidemiologic și nu li se va mai lua temperatura, dar că, în schimb, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie.

Cîmpeanu a declarat, luni seara, la Antena 3, că Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la situația acestui an școlar total atipic. Au fost luate, astfel, măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor.

„Este vorba de micșorarea numărului de note necesare încheierii situațiilor școlare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcții pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toți au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (luni seara – nr.r.) pe site-ul Ministerului Educației”, a spus Cîmpeanu.

Fără triaj epidemiologic

Întrebat cum se vor desfășura examenele, dacă se va mai lua temperatura copiilor și dacă va mai exista triaj epidemiologic, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Nu, cu siguranță nu”.

„Recomandările care vor fi postate astă-seară (luni seara – n.r.) vor face toate acele precizări, fără triaj epidemiologic, termometrizare, se păstrează, însă, distanțarea, se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție și aerisirea spațiilor de clasă. Toate aceste reguli de protecție sanitară se vor păstra”, a mai spus Cîmpeanu.

În privința examenului de Bacalaureat, Sorin Cîmpeanu a precizat că numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, numărul elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000, deci, în total 173.000 de elevi. S-au înscris 114.000 din promoția curentă, dar din elevii de clasa a XII-a, un număr de 25.000 sunt elevi la cursuri serale și cu frecvență redusă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button