HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Măsurile anti-COVID din București, la un pas să fie relaxate! Traian Berbeceanu a dat data exactă

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a vorbit, miercuri seară, despre relaxarea măsurilor anti-COVID-19 în București începând de la sfârșitul săptămânii. Cu toate acestea, o decizie clară urmează să fie luată în curând.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului București ar putea fi convocat în şedinţă la sfârşitul acestei săptămâni şi ar putea propune adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală, având în vedere scăderea incidenţei îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Anunțul lui Berbeceanu pentru București

„Este îmbucurător faptul că azi am avut un indice de incidenţă de 2,96 la mie. Într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenţă, gradul de infectare şi în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, şi mâine şi poimâine incidenţa va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit”, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu.

Când vor intra măsurile în vigoare

„Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Potrivit acestuia, ar fi vorba despre permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/ sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc., în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului București, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu COVID-19 a scăzut la 2,96/la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! (…) Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button