Măsuri suplimentare pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță în București

03 feb. 2021
82 Afișari
Măsuri suplimentare pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță în București

Primarii mai multor sectoare din București au luat măsuri suplimentare pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, începând de luni, 8 februarie.

Primarii mai multor sectoare din Capitală au dispus măsuri suplimentare pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță, precum verificări ale instalațiilor de încălzire, decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp sau o nouă tură de dezinsecție cu produse biocide autorizate.

Școlile se redeschid pe 8 februarie. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri, marți, la Palatul Cotroceni, la care au participat Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

Măsuri suplimentare pentru redeschiderea școlilor în Sectoarele 2, 3, și 4

„Unitățile de învățământ au primit materialele igienico-sanitare și dispun de dotările necesare pentru derularea optimă a procesului educațional. În egală măsură, echipele PS3 oferă sprijin acolo unde personalul unităților de învățământ întâmpină dificultăți în efectuarea acțiunilor de dezinfecție. În zilele următoare, vor continua verificările la instalațiile de încălzire proprie, unde este cazul, și la celelalte elemente ce vizează siguranța și sănătatea elevilor și a personalului didactic din școlile noastre”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3.

 

„Deși nu se află printre recomandările oficiale, am rugat școlile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare: decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp și aerisirea la fiecare douăzeci de minute”, a scris pe o rețea de socializare Radu Mihaiu, primarul din Sectorul 2.

 

„Pregătim școlile pentru a primi copiii, în condiții de maximă siguranță sanitară, odată cu reluarea cursurilor pe 8 februarie. Toate clădirile din sectorul 4 care găzduiesc școli și grădinite sunt sigure, încălzite și igienizate, astfel încât nu există niciun risc pentru elevii care vor reveni fizic la clase. În plus, începând de astăzi, am demarat o nouă tură de dezinsecție cu produse biocide autorizate”, a postat pe Facebook Primarul Sectorul 4, Daniel Băluță.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 februarie 2021, Hotărârea numărul 5 privind propunerea reluării activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19. Prin această hotărâre sunt propuse scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ și este stabilit modul în care autoritățile acționează în cazul în care incidența scade sau crește și duce ca o localitate să intre într-un alt scenariu.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor

  • Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;
  • Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;
  • Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Totodată, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea măştilor neconforme din şcoli.

Cookies