Măsuri speciale de ordine publică, în centrul istoric al Capitalei, de sărbătorile pascale

Măsuri speciale de ordine publică, în centrul istoric al Capitalei, de sărbătorile pascale

Totodata, zona Patriarhiei, Centrul Istoric si anumite zone cu potential de risc infractional vor fi supravegheate atat de agentii locali, cat si de sistemul de monitorizare video al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.
In noaptea de Inviere, echipajele P.L.M.B. vor asigura mentinerea fluidizarii traficului si prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune in pericol siguranta publica.
In tot acest timp, pentru sesizari sau reclamatii, bucurestenii pot apela numarul Dispeceratului Politiei Locale a Municipiului Bucuresti – 021/ 9752.

RATB va avea program special

In perioada sarbatorilor de Paste, transportul public de suprafata gestionat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti va functiona astfel:
In ,,Vinerea Mare”, pe data de 06 aprilie 2018, liniile de transport vor functiona dupa un program corespunzator unei zile de sâmbata, suplimentat cu 30%.

In ,,Noaptea de Inviere”, 07 aprilie spre 08 aprilie 2018, liniile de noapte care converg catre zona centrala a Capitalei si anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum si linia de tramvai 41, vor circula pe intreg parcursul noptii pentru preluarea calatorilor care vor participa la slujba speciala ocazionata de sarbatorirea Pastelui Ortodox.

In prima si a doua zi de Paste, duminica (08.04.2018) si luni (09.04.2018), liniile de transport public de suprafata vor functiona conform programului de circulatie corespunzator unei zile de duminica.
In ceea ce priveste asigurarea curateniei, igienei si a confortului calatorilor in mijloacele de transport public, au fost dispuse o serie de masuri care vizeaza spalarea si degresarea caroseriei parcului RATB, verificarea sistemului de aerisire si ventilatie, precum si a instalatiei de climatizare, repararea si revopsirea vehiculelor care necesita acest lucru sau dezinfectarea barelor si a manerelor de sustinere.

Tot in aceasta perioada, Administratia Strazilor a demarat o serie de lucrari de intretinere si curatare a pasajelor aflate in administrare, prin spalarea placajelor, vopsirea bordurilor, inlocuirea corpurilor de iluminat, inlocuirea stalpilor de cauciuc sau curatarea camerelor video.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement va actiona pentru salubrizarea si igienizarea parcurilor si aliniamentelor stradale pe care le administreaza, pentru toaletarea abrborilor, vopsirea mobilierului urban, refacerea spatiilor destinate pasarilor si animalelor de companie, dar si pentru curatarea fantanilor aflate in administrare, in vederea punerii lor in functiune.

Cum vor circula metrourile de Înviere şi de Paşti

În noaptea de Înviere (7/8 aprilie 2018), trenurile de metrou vor circula intre orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 minute.
Pentru desfasurarea in siguranta a traficului este interzisa intrarea în statiile de metrou si in trenuri cu lumanari aprinse.

De asemenea, in perioada 6-9 aprilie 2018, trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 1 (Republica-Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni-Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny-Preciziei) la un interval de circa 9 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2-Straulesti) cu schimbare la statia Jiului, la un interval de circa 10, respectiv 15 minute.