ARHIVA B365

MĂSURI luate de PMB împotriva CANICULEI: Mai multe autobuze, şosele udate şi controale la ştranduri

Am convocat astazi un comandament de combatere a efectelor caniculei, sedinta la care a participat Prefectul Capitalei, Directorul General al Ambulantei Bucuresti precum si toti reprezentantii institutiilor cu atributii in acest domeniu. Am solicitat ca toate corturile anticanicula sa fie perfect functionale si dotate cu personal medical, apa si medicamente necesare, iar reprezentantilor ApaNova sa se asigure ca toate sursele de apa, fantani arteziene si cismele publice sa fie in perfecta stare” a declarat Firea, care a mai explicat ca a solicitat firmelor de salubrizare din toate cele sase sectoare ale Capitalei sa ude arterele, pentru reducerea disconfortului termic.

Totodata, Gabriela Firea a cerut reprezentantilor RATB sa se asigure de functionarea aerului conditionat in mijloacele de transport in comun dotate cu astfel de aparate si a solicitat marirea numarului autobuzelor, tramvaielor si troleibuzelor pe trasee, astfel incat timpul de asteptare al calatorilor in statii sa fie cat mai scurt.

Primarul General a mai cerut Politiei Locale Bucuresti sa colaboreze cu Directiile de specialitate si sa controleze pietele si spatiile deschise unde se comercializeaza alimente, astfel incat acestea sa fie conforme si sa nu reprezinte un pericol pentru sanatate.

De asemenea, Politia Locala a Municipiului Bucuresti actioneaza in echipe mixte, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara si Directiei de Sanatate Publica, in activitati comune de verificare si control la strandurile si bazinele de inot privind respectarea autorizatiilor/avizelor de functionare, a normativelor de epurare a apelor, a normelor sanitar-veterinare si a celor comerciale. Astfel, pentru abateri de la regulile de comert/alimentatie publica/prestari servicii, au fost aplicate un numar de 12 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 135.800 lei.

Primaria Municipiului Bucuresti aminteste cetatenilor ca au la dispozitie corturi anticanicula instalate in zonele intens circulate ale Capitalei.

Acestea sunt deschise zilnic intre orele 11:00- 19:00 si sunt dotate cu medici si asistenti, aer conditionat, apa, tensiometre, aparate pentru masurarea glicemiei si medicamente de prim ajutor. Sunt aproximativ 3 persoane prezente in fiecare locatie, iar asistenta medicala este asigurata de personal medical specializat, din reteaua de medicina scolara din cadrul ASSMB si personalul serviciului de ambulanta Bucuresti- Ilfov, care lucreaza in sistem de voluntariat.

Corturile anticanicula sunt amplasate in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana – rond ASE, Piata Romana – metrou, Piata Universitatii – Spital Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Unirii – bd. Regina Maria, Piata Unirii – 11 iunie, Piata Moghioros, Piata C.A Rosetti, Piata Iancului – metrou, Dristor – metrou, Parcul Herastrau, Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord si Parcul Cismigiu. Corturile din zona magazinului Unirea si din apropierea Pietei Roma vor fi amplasate imediat ce lucrarile de reabilitare a pavajului vor fi finalizate.

Totodata, la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), sunt puse la dispozitia cetatenilor doua locatii pentru cei care doresc sa se adaposteasca de canicula: in cadrul Strucurilor de economie sociala Santhe Fitoceainarie (str. Lipscani, nr.104, sector 3, zilnic, intre orele 8-22) si Centrul de resurse pentru structururile economiei sociale Mentor (sos. Stefan cel mare nr.1-3, sector 1, de luni-vineri, orele 9-18), precum si la sediul DGASMB din str. Foisorului nr.56-58, sector 3.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button