LA MINE-N CARTIER

Măsuri dure la adresa iubitorilor de câini şi pisici din Sectorul 3. Ce amenzi riscă aceştia

Deţinătorii de animale din Sectorul 3 vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 lei şi 2.500 lei dacă nu vor lua măsuri în vederea eliminării disconfortului fizic şi psihic provocat vecinilor prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animalele pe care le au sau prin lipsa de igienizare, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de joi a Consiliului Local de sector.

Conform aceleiaşi hotărâri, proprietarii de animale vor fi amendaţi şi în situaţia în care nu deţin documente care să ateste starea de sănătate a animalelor, dacă le adăpostesc sau le hrănesc în spaţiile comune ale imobilelor de locuit, pe spaţiile verzi sau în curţi, fără acordul scris al asociaţiei de proprietari sau al celorlalţi locatari.

„Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei pentru persoanele fizice şi de la 2.000 la 10.000 de lei pentru persoanele juridice adăpostirea pisicilor şi câinilor comunitari în spaţiile comune ale imobilelor de locuit, pe spaţiile verzi aferente acestora sau în curţi, fără acordul scris al asociaţiei de proprietari sau a celorlalţi colacatari”, se menţionează în hotărârea Consiliului Local Sector 3. 

De asemenea, constituie contravenţie adăpostirea în sediile persoanelor juridice şi anexele acestora a câinilor comunitari, fără asigurarea de spaţii închise corespunzătoare, precum şi permiterea ieşirii acestora pe domeniul public, împiedicarea sau perturbarea activităţii angajaţilor serviciului specializat pentru gestionarea câinilor comunitari cu scopul capturării şi transportului acestora. 

Constatarea şi sancţionarea contravenienţilor se vor face de către împuterniciţii primarului Sectorului 3 şi de către poliţiştii locali. Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute, respectiv 250 de lei, se mai precizează în aceeaşi hotărâre.

La nivelul Municipiului București se află deja în vigoare o hotărâre de Consiliu General, prin care persoanele fizice și juridice, instituțiile și ONG-urile care dețin câini pe raza Municipiului București sunt obligați să-i înregistreze la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), în caz contrar proprietarii fiind sancţionaţi cu 3.000 de lei. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button