Măsuri de ordine publică, cu ocazia sărbătorii cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor

de:
22 oct. 2015
8 afișări
Măsuri de ordine publică, cu ocazia sărbătorii cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor

Pentru a acorda sprijin celor prezenți la această importantă sărbătoare religioasă, jandarmii bucureșteni vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică în scopul creării unor condiții optime de desfășurare a pelerinajului, astfel încât timpul de aşteptare al credincioşilor să fie redus, să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente.

Jandarmii bucureșteni vor beneficia în această misiune de ajutorul a 70 de studenți jandarmi, anul III, din cadrul Academiei de Poliție „A.I.Cuza”, care pe tot parcursul misiunii vor asigura sprijin operațional.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment Jandarmeriei Capitalei face următoarele recomandari:
– cei prezenți să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat;
– să respecte indicaţiile jandarmilor;
– să evite disputele sau altercaţiile verbale ori fizice cu diverse persoane;
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflaţi în apropiere.

Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor şi la cele două procesiuni religioase care vor avea loc vineri, 23 octombrie, începând cu ora 12.00, de la Catedrala Patriarhală şi respectiv de la Catedrala Mitropolitană Sf. Spiridon Nou precum şi protecţia delegaţiei Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Cookies