Măsuri de combatere a țânțarilor în București. PMB:Număr dublu de tratamente față de anii precedenți

de:
11 aug. 2018
2 Afișari
Măsuri de combatere a țânțarilor în București. PMB:Număr dublu de tratamente față de anii precedenți

Avand in vedere solicitarile adresate autoritatilor locale de catre Ministerul Sanatatii cu privire la intensificarea masurilor de dezinsectie in vederea prevenirii raspandirii infectiei cu virusul West Nile, Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste ca, in acest moment, se afla in desfasurare cel de al 10-lea tratament de combatere a tantarilor. Acesta a fost demarat in data de 2 august.

Astfel, potrivit Programului Unitar de Igienizare, aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 5/2018, pentru anul 2018, in anul 2018, in municipiul Bucuresti, au fost prevazute a se efectua, in total, 12 tratamente de dezinsectie – combatere tantari, fata de 6 tratamente/an cate s-au realizat in anii precedenti.

Facem precizarea ca legislatia in vigoare, respectiv Ordinul A.N.R.S.C. 82/2015, prevede ca se va efectua minim un tratament/luna in perioada calda. Astfel, pentru a preintampina inmultirea populatiilor de tantari si a tine sub control acest fenomen, Municipalitatea a aplicat, doar in perioada 13 iulie – 9 august, 2 tratamente pe raza municipiului Bucuresti, un alt tratament aflandu-se acum in derulare. Suplimentar se intervine punctual la sesizarile cetatenilor.

Pentru a veni in sprijinul locuitorilor Capitalei, Primaria Municiupiului Bucuresti a pus la dispozitie o line TelVerde 0800800868, unde se pot transmite, 24/24h, sesizari cu privire la zonele unde sunt identificate infestari cu tantari. Toate aceste sesizari sunt communicate de urgenta operatorului care presteaza in prezent acest serviciu, pentru a se interveni punctual in vederea maririi eficientei tratamentului.
Subliniem faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti se afla in permanenta legatura cu Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti cu privire la riscul aparitiei virusului West – Nille pe raza municipiului Bucuresti.

Cookies