Măsura compensării cu 50 de bani a prețului la combustibil nu mai este necesară. Anunț făcut de Marcel Ciolacu

16 aug. 2022
1338 Afișari
Măsura compensării cu 50 de bani a prețului la combustibil nu mai este necesară. Anunț făcut de Marcel Ciolacu
Măsura compensării cu 50 de bani a prețului la combustibil nu mai este necesară. Anunț făcut de Marcel Ciolacu. Imagine simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că măsura compensării cu 50 de bani a prețului la combustibil nu mai este necesară. Urmează să se pregătească un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației, dar acest lucru poate fi posibil după ce va fi analizată puterea de cumpărare, în urma datelor transmise de INS (Institutul Național de Statistică).

Măsura compensării a prețului la combustibil nu mai este necesară

Liderul PSD a vorbit, marți, 16 august, despre compensarea cu 50 de bani a prețului la combustibil. Marcel Ciolacu a declarat că, în prezent, situația se află într-o zonă predictibilă și nu crede că măsura mai este una oportună. Totodată, a declarat că este obligatoriu un nou pachet social pentru la toamnă.

„Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri”, a declarat liderul PSD, care a subliniat că important este trendul, potrivit antena3.ro.

Marcel Ciolacu a spus că nu a avut discuția despre păstrarea măsurii privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibil. Ce a răspuns în momentul în care a fost întrebat dacă această măsură a fost una bună:

„A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţie. În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cookies