Mastodontul care se ridică ilegal la Unirea

de:
19 iun. 2012
4 Afișari
Mastodontul care se ridică ilegal la Unirea

Edificiul din Piaţa Sfânta Vineri, localizat în spatele magazinului Unirea Shopping Center, face parte din lanţul de circuri ale foamei construite înainte de Revoluţie şi a fost lăsat de izbelişte timp de 20 de ani. Cunoscut sub numele de Magazinul Kilometrul 0, uriaşa hală a suferit modificări considerabile în ultimele luni. Cupola imobilului a fost străpunsă de mai mulţi stâlpi de rezistenţă, care se înalţă văzând cu ochii. Conturează un turn care sufocă peisajul urbanistic şi-i nemulţumeşte pe oamenii care locuiesc în zonă. Când va fi gata, va strangula şi traficul, şi aşa aglomerat. Ca situaţia să devină şi mai complicată, firma dezvoltatoare, Societatea Comercială Minerva S.A., s-a apucat de construit fără autorizaţie

Problema construcţiei devine cu atât mai litigioasă cu cât nu există niciun Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să ateste legalitatea şantierului. Arhitectul-şef al sectorului 3, Ștefan Dumitraşcu, a declarat că „sigura aprobare pe care firma a primit-o din partea primăriei este de a reabilita clădirea deja existentă. Nu au voie să construiescă nimic peste imobil”. El a adăugat că „dacă s-au apucat să construiască ceva, va trebui să răspundă în faţa Serviciului de Disciplină în Construcţii‟.

Angajaţii Serviciului de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei Sectorului 3 nici nu ştiau că în centrul Capitalei se construieşte ilicit. Și nu vorbim despre o baracă de neobservat, ci de o construcţie considerabilă, care pune în umbră celelalte clădiri din Piaţa Sfânta Vineri. Reprezentanţii Serviciului au lămurit că cineva ar trebui să facă o plângere pentru a trimite un inspector la locul şantierului. Dacă se va constata că, într-adevăr, firma construieşte fără autorizaţie, aceasta va primi o amendă între 3.000 şi 10.000 de lei. Cei care doresc să reclame abuzul urbanistic din centrul Capitalei o pot face pe site-ul Poliţiei Locale din sectorul 3 sau apelând numărul de telefon 021.9453.

Sursa: Adevărul

Cookies