Măștile textile, permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății a anunțat excepția de la regulă

31 aug. 2021
176 Afișari
Măștile textile, permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății a anunțat excepția de la regulă
Măștile textile, permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății a anunțat excepția de la regulă

Măștile textile vor fi permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat excepția de la regulă, după ce, săptămâna trecută, aceste măști au fost interzise complet.

Măștile textile, permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății a anunțat excepția de la regulă în cadrul unei declarații pentru digi24.ro.

Măștile textile, permise pentru clasele primare

Atât măștile textile, cât și măștile medicale, vor fi permise pentru clasele primare. Ministrul Sănătății a dat vestea. Aceasta este singura excepție de la regulă.

Recomandăm și: Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical

Ioana Mihăilă a declarat că va fi obligatorie purtarea măștii medicale la gimnaziu și liceu. La această concluzie s-a ajuns după ce au avut loc consultări cu specialiști din cadrul Ministerului Educației.

Autoritățile vor recomanda în continuare, într-un mod ferm, ca măștile de uz medical să se poarte la clasele gimnaziale și cele de liceu, a declarat Ioana Mihăilă.

„Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”, a spus Ioana Mihăilă, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul Sănătății a anunțat excepția de la regulă

Chiar săptămâna trecută, pe data de 24 august, ministrul Sănătății anunța că măștile de uz medical vor deveni obligatorii în școli, iar măștile textile nu vor mai fi permise.

Recomandăm și: Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți. Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie

Conform unei declarații făcute de secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, într-o emisiune la Radio România Actualități, o decizie se va lua în cursul zilei de marți. Se discută ca purtarea măștii textile să fie permisă și la clasele liceale și gimnaziale.

„Vom vedea dacă mergem pe măști medicale pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, sau rămâne în continuare și posibilitatea folosirii măștilor textile”, a spus Radu Szekely, în cadrul emisiunii la Radio România Actualități, conform sursei citate.