Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical

24 aug. 2021
367 Afișari
Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical
Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical

Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical în școli și universități, anunță ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Măștile textile, interzise la ore. Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Măștile textile, interzise la ore

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că vor fi interzise măștile textile în școli și universități. Elevii și studenții trebuie să poarte doar măști de uz medical în momentul în care se află la ore.

Recomandăm și: Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile de funcționare a școlilor

Ioana Mihăilă a declarat că obligativitatea purtării măștii în spațiile interioare se menține în continuare și la școală.

În exterior, masca de protecție nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniilor de deschidere pentru noul an școlar, unde nu va avea cum să se mențină distanța fizică.

Se preferă ca orele de sport să se desfășoare în spațiile exterioare. În cazul în care starea vremii nu permite acest lucru, activitatea sportivă se poate desfășura la interior dacă rata de infectare este de până la 2 la mie, fără mască de protecție, a mai declarat ministrul Sănătății.

Elevii și studenții trebuie să poarte măști de uz medical

De asemenea, atât elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, cât și studenții, vor fi obligați să poarte măști de uz medical la ore. Nu va mai fi permisă purtarea măștilor textile.

Recomandăm și: Ioana Mihăilă: Vârful valului 4 este așteptat la finalul lunii septembrie, cu 4.000 de pacienți COVID-19 internați în cel mai rău caz | VIDEO

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, conform Mediafax.

Totodată, ministrul Sănătății a vorbit și despre scenariile în care se vor desfășura orele. Elevii vor merge la școală, respectând normele de protecție până în momentul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 se menține sub 6 la mia de locuitori.

În momentul în care incidența va depăși 6 la mie, vor exista două scenarii posibile, a declarat Ioana Mihăilă. Prima variantă este ca toate orele să se desfășoare în online, iar a doua variantă este sistemul hibrid – ore online pentru copiii care nu sunt vaccinați și care nu au trecut prin boală și ore în format fizic pentru elevii vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Cookies