Măștile de tip FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Numărul de infectări începe să crească rapid

04 ian. 2022
432 Afișari
Măștile de tip FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Numărul de infectări începe să crească rapid
Măștile de tip FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Numărul de infectări începe să crească rapid

După ce în perioada sărbătorilor de iarnă restricțiile au fost ridicate, numărul de infectări a început să crească semnificativ. Acest lucru a dus la căutarea unor noi măsuri de protejare a populației.

După ce rata de infectare a început să crească se iau în calcul noi măsuri pentru a împiedica raspândirea SARS-CoV2. Măștile de tip FFP 2 ar putea fi obligatorii în România, de asemenea se ia în calcul și șomajul tehnic, în cazul în care lucrurile se vor agrava.

Măștile de tip FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România

Valul cinci al pandemiei ar putea veni cu un număr de 80.000 de infectări zilnice, după cum avertizează Ministerul Sănătății. Acest număr ar fi dublu față de valul precedent. Din această cauză, Alexandru Rafila face încă un apel către parlamentari și le cere să aprobe lege certificatului verde la locul de muncă.

Ministrul Sănătății declară că în mijlocului lunii ianuarie este posibil să asistăm la o creștere accelerată a numărului de cazuri. Se estimează că numărul de infectări se va dubla. Pentru evitarea unei situații critice în contextul în care ne aflăm o serie de măsuri au fost puse pe masa Executivului. Măștile de tip FFP 2 ar putea deveni o obligativitate în România. De asemenea se ia în calcul și șomajul tehnic. Ministru Sănătății precizează că este necesară o testare cât mai eficientă în școli. El declară că este necesară regândirea campaniei de testare a elevilor astfel încât eficiența acestora să crească. Cazurile suspectate trebuie să fie confirmate sau infirmate prin teste PCR.

Numărul de infectări începe să crească rapid

În 35 de județe printre care și București, rata de infectare este în creștere după sărbătorile de iarnă. Rapoartele oficiale din ultima săptămână indică că numărul de cazuri confirmate s-a triplat.

În acest context Alexandru Rafila insistă să le ceară parlamentarilor să aprobe certificatul verde. Acesta consideră că este cel mai bun instrument împotriva răspândirii în masă a virusului pandemic. Rafila spune că dacă se întârzie cu aprobarea acestui proiect de lege, eficiența acestuia devine tot mai puțin relevantă.