MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 8 concurenţi au rămas în cursa MASTERCHEF 2015

de:
23 nov. 2015
0 Afișari
MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 8 concurenţi au rămas în cursa MASTERCHEF 2015

Ultima emisiune MASTERCHEF, cea de miercuri, a fost urmarita de aproape 1.5 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, 20:29 – 22:34. In minutul de aur, de la 20:56, aproape 1.9 milioane de telespectatori au urmarit cel mai intens show culinar.
MasterChef a fost lider pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, PRO TV a obtinut 10.4 puncte de rating si 25.9% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 4.6 puncte de rating si 11.4% share.

MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 

Competitia culinara a debutat miercuri in bucataria MasterChef cu o noua provocare plina de mister. Razvan Fodor a fost cel care a deschis proba printr-o tragere la sorti care a desemnat pentru fiecare concurent o tehnica de gatit care trebuia sa se regaseasca in totalitate in pregatirea preparatului. Gratinarea, posarea, sotarea, prajirea, fierberea, frigerea, confierea si gatirea la abur i-au provocat pe participanti sa-si demonstreze abilitatea si creativitatea culinara.

La finalul probei, Anuta si Ana Maria au fost nominalizate de Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean pentru a spala vasele, preparatele lor fiind dezamagitoare. Respectarea in totalitate a tehnicilor de gatire i-au facut pe Chefi sa aleaga trei farfurii care sa fie jurizate si din punct de vedere al gustului, nu doar al aspectului. Liviu, Claudia si Florin au fost cei trei concurenti care s-au descurcat cel mai bine la aceasta proba. Preparatul care a reusit sa-i impresioneze pe Chefi, atat prin respectarea in totalitate a tehnicii de gatit, cat si a gustului, a fost cel al Claudiei. Florin si Liviu au castigat oportunitatea de a le ajuta pe Anuta si Ana Maria la spalatul vaselor.

MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 

Cea de a doua proba a editiei de miercuri i-a trimis pe concurentii MasterChef intr-o bucatarie profesionista a unui restaurant de lux din Bucuresti. Aici, aspirantii la marele trofeu au avut de gatit preparate à la carte. Cele doua echipe au fost conduse de Claudia (avantaj dobandit in urma castigarii primei probe) si de Anuta (numita de Chefi). Claudia a avut mai multe avantaje, printre care si desemnarea unuia dintre concurenti pentru postul de om bun la toate, acesta avand sarcina de a ajuta ambele echipe in functie de solicitarea capitanilor. Tudor a fost cel selectat pentru a indeplini acest rol, alegerea ei starnind amuzamentul concurentilor, dar si al Chefilor. Claudia a ales in echipa ei pe Claudiu, Andrei si Florin, iar Anuta a condus echipa formata din Adriana, Liviu si Ana Maria.

Echipa rosie, condusa de Claudia si coordonata de Chef Adrian Hadean, a avut de pregatit un meniu compus din capuccino de dovleac, coquelet cu sos brun, hribi & risotto cu arpagic, precum si inghetata cu fructul pasiunii. Echipa albastra, condusa de Anuta si coordonata de Chef Foa, a pregatit un meniu care a cuprins biban de mare, miso black cod si creme brulee. Ambele echipe s-au descurcat bine, dupa cum au marturisit juratii MasterChef, insa echipa albastra, condusa de Anuta, a castigat proba, preparatele lor fiind apreciate mai mult de clientii restaurantului.

La ultima proba, testul sub presiune, echipa condamnata a fost formata din Claudiu, Andrei, Tudor, Florin si Claudia, cea din urma avand avantajul de a salva unul dintre competitori. Desi avea posibilitatea de a se salva, aceasta l-a ales pe Andrei. Cei patru participanti la testul sub presiune au avut de pregatit doua preparate, un aperitiv si un fel principal, amandoua avand in compozitie carne. Pe langa acest lucru, concurentii au primit sarcina sa gateasca numai cu legume congelate, avand obligatia ca cel putin un fel de mancare sa fie preparat in intregime utilizand wok-ul.

MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 

Claudiu, vazut de competitorii sai drept unul dintre cei mai puternici concurenti, a parasit la finalul acestei probe competitia MasterChef. Preparatele propuse de Claudiu – crema de mazare si spanac, cu ton si branza de capra, precum si vita marinata in sos worcester si piure de morcov cu turmenic – nu au respectat in totalitate cerintele impuse de juriu, niciunul dintre acestea nefiind gatit integral in wok. Pe langa acest aspect, anumite ingrediente care se regaseau in felurile de mancare nu au fost considerate potrivite de catre juriu.

Totodata, Chef Patrizia Paglieri, juratul feminin de la MasterChef, lanseaza o carte de bucate inedita! Pe tocuri in bucatarie cuprinde detalii exclusive despre Chef Patrizia: de la primii pasi in domeniul culinar, la ascensiunea fara cusur in acest domeniu. Pe langa toate acestea, detalii despre copilaria Patriziei, poze in premiera cu familia, dar si secrete nespuse pana acum se vor regasi in paginile cartii.

MASTERCHEF, AZI, LUNI, 23 NOIEMBRIE 2015: 
In paginile celei de a doua parti a cartii, Chef Patrizia dezvaluie retetele unor preparate fine, spectaculoase, dar in acelasi timp accesibile: de la paste, pizza, supe si creme, preparate din carne, dar si deserturi savuroase. Fiecare reteta contine si un mic Secret de Chef care va da un surplus de savoare si eleganta fiecarui preparat.

Cookies