Mașinile instituțiilor publice poluează. De unde pleacă schimbarea în București?

18 ian. 2022
157 Afișari
Mașinile instituțiilor publice poluează. De unde pleacă schimbarea în București?
Mașinile instituțiilor publice poluează. De unde pleacă schimbarea în București?

Mașinile de transport în comun, autoutilitarele de salubritate, autoturismele de pompieri, poliție, salvare, toate poluează în București. Înmulțit cu numărul de instituții, acestea ajung la o sumă considerabilă, care se adaugă la parcul de mașini îmbâcsit al Capitalei.

Una dintre instituțiile primăriei din Sectorul 6 își schimbă mașinile în unele nepoluante, nu pentru că măsura va reduce semnificativ poluarea, ci pentru a da un semnal al tranziției. Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a decis să schimbe parcul auto al Poliției Sectorului 6 despre care spune că l-a preluat „învechit și poluant”.

Opt mașini vechi au fost date deja la RABLA și vor urma și altele. Parcul auto al Poliției Locale Sector 6 este de 50 de mașini.

Prețul oferit pe fiecare mașină este de sub 19.000 euro fără TVA, fiind sunt incluse și adaptările speciale și stațiile de încărcare wallbox. Prețul este obținut prin participare la programul Remat, beneficiind de ecotichete de 45.000 lei pentru fiecare mașină nouă achiziționată.

Caracteristici și preț
– Emisii Co2 = 0,
– NOx si microparticule = 0,
– Poluare fonică = 0,
– Costuri de carburant =0,
– Autovehicule cu specific urban, mici, agile si performante,
– Autonomie 300 km.

Primarul S6 spune că stații de încărcare pentru mașini electrice care vor fi montate la sediile Primăriei pentru început și în sector în anii următorii ani.

Achiziția realizată anul trecut de către P6 constă în 7 auto electrice Renault Zoe și un Renault Traffic (microbuz 8+1 locuri). Polițiștii locali de la Sectorul 6 patrulează de astăzi, 18 ianuarie, cu aceste mașini electrice, care le asigură o autonomie de 400 km, cât două schimburi de tură.

Ciucu: Mașinile vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu!

Edilul spune că mașinile electrice pe care le va achiziționa primăria pentru Poliția Locală S6 vor fi pentru intervenții, „nu pentru petrecerea timpului la serviciu!”. Acesta afirmă că va încuraja patrulatul pe jos, prezența în comunitate și statul mai puțin prin mașini.

„Mașinile poliției locale sunt permanent pe stradă în Sectorul 6 și, implicit, poluează. Am preluat Poliția Sectorului 6 cu un parc auto învechit și poluant.

După restructurarea în curs a Poliției Locale a Sectorului 6, dau un nou semnal acestei instituții că este importantă pentru mine și pentru aplicarea legii în mod permanent, așa cum ne dorim cu toții!

În același timp, voi încuraja patrulatul pe jos, prezența în comunitate și statul mai puțin prin mașini. Mașinile vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu!”, se arată în anunțul primarului.

Cookies