Mașinile electrice vor avea numere verzi. Tánczos Barna: Vor avea un instrument de lucru foarte util

29 apr. 2022
706 Afișari
Mașinile electrice vor avea numere verzi. Tánczos Barna: Vor avea un instrument de lucru foarte util
Mașinile electrice vor avea numere verzi. Tánczos Barna: Vor avea un instrument de lucru foarte util | Sursă foto: Facebook-Ministerul Mediului - România

Ministerul Mediului a anunțat că mașinile electrice se vor diferența de restul autovehiculelor deoarece acestea vor primi numere de înmatriculare verzi.

Mașinile electrice vor avea numere verzi

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat vineri, 29 aprilie 2022, că ordinul comun ce reglementează acordarea numerelor de înmatriculare cu cifre și litere verzi a fost publicată în Monitorul oficial.

Astfel că, conform acestui acord numerele de culoare verde vor fi date în mod exclusiv mașinilor ce au emisii zero de CO2. Mai exact, mașinilor full electrice sau mașinilor cu pilă de combustie de hidrogen.

Ministrul Tánczos Barna a declarat:

„Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează.”

Ce beneficii au cei ce folosesc mașinile cu emisii zero

În anunțul publicat de către Ministerul Mediului, au fost specificate și câteva dintre beneficiile de care se bucură posesorii de mașini cu emisii zero de CO2. Printre acestea se numără:

  • Parcare gratuită,
  • Acces permis în zone cu emisii reduse,
  • Reduceri de taxe și impozite.

Acest tip ce beneficii reprezintă o modalitate de încurajare a cumpărării și folosirii de mașini nepoluante, în România.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, consideră cu numerele verzi, vor reprezenta un instrument de lucru extrem de util. Acestea vor ajuta autoritățile locale, în special în mediul urban, extrem de aglomerat.

Această măsura urmează să intre în vigoare în 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

Persoanele ce au deja mașinile înmatriculate, și se încadrează în condițiile de acordare a viitoarelor numere verzi, vor putea modifica numerele. Schimbarea acestora se face la cererea proprietarului, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Cookies