Mașinile care nu poluează parchează gratuit în București, în parcările publice

30 oct. 2022
1937 afișări
Mașinile care nu poluează parchează gratuit în București, în parcările publice

Proprietarii de mașini electrice și cu hidrogen au în continuare avantaje datorită faptului că nu poluează orașul.

Posesorii autoturismelor cu emisii zero de carbon (vehicule electrice cu baterie și cele cu celule de combustie) înregistrate în București pot utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Bucureștiului, se arată într-un proiect de hotârâre pus în dezbatere la Capitală.

Pentru a beneficia de gratuitate, posesorii autoturismelor cu emisii zero au obligația să se înregistreze în registrul informatic ținut de Operatorul serviciului public de aministrare a parcajelor, iar identificarea se va realiza tot de operator.

Proiectul va rămâne în dezbatere pentru două săptămâni și poate fi consultat AICI.

Pentru că nu există o statistică pe București, ci doar pentru toată țara, în România erau înmatriculate, la începutul anului 2022, 12.800 de mașini 100% electrice, dintre care peste jumătate au intrat în țară anul trecut când cel mai vândut model electric a fost Dacia Spring. Modelul Spring a depășit 3.000 de unități în 2021, urmat de Volkswagen e-Up (437 unități), Renault Zoe (386), Hyundai Kona (385), Volkswagen ID3 (291), arată datele dintr-un raport al companiei LEKTRI.CO.

La începtul lunii septembrie, Nicușor Dan anunța că primăria va amplasa 40 de stații de încărcare.

Este vorba despre stații de încărcare pe care le vom amplasa prin CMESB în parcările administrate de Administrația Străzilor. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani.

Îți mai recomandăm și:

Cookies