Mașinile abandonate complică și mai mult criza locurilor de parcare din București, spune „Vrem Schimbare”. Unde pot trimite oamenii sesizări pentru ridicarea rablelor

12 sept. 2024
2054 afișări
Mașinile abandonate complică și mai mult criza locurilor de parcare din București, spune „Vrem Schimbare”. Unde pot trimite oamenii sesizări pentru ridicarea rablelor
Mașinile abandonate complică și mai mult criza locurilor de parcare din București, spune „Vrem Schimbare”. Unde pot trimite oamenii sesizări pentru ridicarea rablelor. Sursă foto: Facebook / Poliția Locală Sector 2

Criza locurilor de parcare din București este accentuată de mașinile abandonate de pe străzile din toate sectoarele Capitalei. Asociația „Vrem Schimbare” readuce în discuție această problemă și îi încurajează pe cetățeni să trimită sesizări pentru ca spațiul public să nu mai fie ocupat inutil. De asemenea, ONG-ul a menționat și unde trebuie să trimită bucureștenii sesizările.

Problema mașinilor abandonate din București este una reală și deloc izolată. Mai ales pe străduțe, unde mai multe mașini uitate blochează trotuarele și locurile de parcare și nu ajută nimănui, doar adună praf, mizerie și rugină sub roțile dezumflate.

Unde poți trimite sesizări legate de mașinile abandonate

În cazul în care vrei să te implici în această cauză, organizația non-guvernamentală „Vrem Schimbare” a abordat astăzi pe Facebook problema mașinilor abandonate, și explică unde trebuie să trimită bucureștenii sesizări pentru a se implica în lupta de eliberare a locurilor de parcare de mașinile uitate de posesori.

„Eliberarea acestor spații este esențială pentru a oferi acces la locuri de parcare și pentru a fluidiza traficul urban. Vehiculele abandonate ocupă inutil spațiul public și creează un aspect neîngrijit al orașului.
Prin sesizarea acestor mașini către autoritățile locale, contribuim la îmbunătățirea condițiilor din cartiere și la creșterea siguranței stradale.”

Astfel, sesizările privind mașinile abandonate din București pot fi trimise pe e-mail, la una dintre următoarele adrese de e-mail:

Ce înseamnă mașină „abandonată”, potrivit legii

Conform HG 152/2023, un vehicul este considerat abandonat de către autorități pe baza mai multor factori ce țin de starea fizică sau juridică a bunului, printre care:

  • gradul de uzură ridicat al acestuia, de natură a-l face impropriu utilizării conform destinației;
  • lipsa unor părți componente;
  • radierea din circulație;
  • lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto;
  • expirarea termenului inspecției tehnice periodice (ITP).

De asemenea, un vehicul este considerat abandonat dacă este lăsat pe domeniul public sau privat al statului timp de minim șase luni, în condițiile în care proprietarul este cunoscut și în scenariul în care există dovezi conform cărora mașina nu respectă condițiile legale pentru a circula (este în stare de degradare, de exemplu).

Dacă mașina ridicată de autorități nu este revendicată și luată înapoi de proprietar, vehiculul va intra automat în proprietatea primăriei din localitatea/sectorul unde a fost ridicat. Apoi, autoturismul este vândut sau scos din circulație și casat, în funcție de caz.

Citește și

Cookies