Mașini ridicate de pe străzile înguste din zona Sălii Palatului. Piațeta Iosif Sava, cu bustul marelui muzicolog, fără vizibilitate

15 nov. 2022
4529 Afișari
Mașini ridicate de pe străzile înguste din zona Sălii Palatului. Piațeta Iosif Sava, cu bustul marelui muzicolog, fără vizibilitate
Sursa FOTO: Oana Mihaela/ Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov

Polițiștii locali ai Sectorului 1 s-au întors pe străzile pline de mașini din zona Sălii Palatului, unde șoferii parchează mai ales pe străduțele adiacente.

Una dintre ele, Strada Ion Brezoianu, care ar trebui să fie reprezentată mai bine de administrația locală datorită bustului marelui muzicolog român Iosif Sava, este adesea ocupată până la refuz de mașini.

Utilajele administrației Sectorului 1 (ADP Sector 1) au ridicat, ieri, 15 noiembrie, 2 mașini parcate neregulamentar și ar mai luat alte 3, dacă nu ar fi venit proprietarii între timp. Situația a fost observată de o persoană care a postat fotografia pe grupul de Facebook Info trafic București Ilfov.

Potrivit Poliției Locale a Sectorului 1, într-un răspuns pentru B365, polițiștii s-au sesizat din oficiu. ”În timpul patrulării au fost depistate în zonă 5 auto staționând pe colț de intersecție și pe trecere pentru pietoni”, menționează Poliția locală Sector 1.

Din cele 5, au fost ridicate 2 autoturisme și pentru celelalte 3 au venit proprietarii la mașini si au primit amenzi pe loc, iar mașinile au fost mutate.

Primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar oriunde în București, de pe străzile aflate în administrarea lor sau a Primăriei Capitalei, în special de pe marile bulevarde.

Cum ar putea arăta Piațeța Iosif Sava, într-o inițiativă civică

Două piațete discrete, o minimă intervenție din partea administrației locale și un rezultat magistral, în cazul Parisului. Comparația piațetelor din București și Paris aparține comunității ”Străzi pentru oameni” și poate fi sursă de inspirație pentru primarul Sectorului 1 de origine franceză Clotilde Armand. Citește mai mult.

 

Poliția Locală a primit astăzi dreptul să ridice mașinile de pe trotuare

Legea care la permite polițiștilor locali să ridice și mașinile parcate pe trotuare a fost promulgată, astăzi, de președintele Klaus Iohannis. Până acum, Poliția Locală putea lua o asemenea măsură pentru mașinile staționate neregulamentar pe partea carosabilă.

Mașinile parcate pe trotuare sunt o problemă reală în București

Legea a fost inițiată în 2019 de președintele USR, Cătălin Drulă, și a fost recent votată de parlamentari. După promulgarea de către președintele Klaus Iohannis, urmează publicarea în Monitorul Oficial.

Cătălin Drulă declară că a inițiat proiectul pentru pentru a corecta o inadvertență din Codul rutier și că e un act normativ cerut de cerut de “primari de toate culorile politice, care s-au confruntat și se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor”.

Citește și:

 

Cookies