Mașini mutate de pe Bd. Iuliu Maniu al Capitalei. Prima miercuri în care este se curăță un bulevard până la bordură

26 oct. 2022
9625 Afișari
Mașini mutate de pe Bd. Iuliu Maniu al Capitalei. Prima miercuri în care este se curăță un bulevard până la bordură

”Miercurea” curățeniei pe un mare bulevard, până la bordură, are loc azi pe Bd. Iuliu Maniu, în prima acțiune de acest gen inițiată de o administrație locală.

UPDATE: ”Am început în acțiunea de spălare a bulevardului Iuliu Maniu”, a anunțat primarul Ciucu, în jurul orei 11.30 pe Facebook.

Ciprian Ciucu spune că oamenii au reacționat la înștiințarea primăriei și și-au mutat mașinile: 90% dintre oameni și-au mutat mașinile.

”Până acum operațiunea este un succes: Vă mulțumesc!!”, a menționat primarul, în timpul curățeniei.

Informații actualizate după ora 14.00, la încheierea activității: Din 501 mașini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului. ”Astfel că nu s-a pierdut timp cu relocarea lor și salubriștii au putut trece direct la treabă.”, a declarat primarul Ciucu, după încheierea acțiunii.

Pentru mașinile rămase, administrația a decis să le relocheze pe același bulevard, în locurile rămase goale. Astfel, oamenii nu vor fi puși pe drumuri, însă vor trebui să plătească o sumă de 200 de lei care se adaugă la impozit, în loc de amenda de 350 de lei, cât ar fi plătit dacă ar fi fost duse la depozitul din Bd. Preciziei.

Citește și: În ce oraș trăim! ”Miercurea curățeniei”, în care Bd. Iuliu Maniu a fost curățat mai întâi de mașini și apoi măturat: s-au strâns 5 tone de mizerie și praf (VIDEO)

Ce se întâmplă cu mașinile care nu au fost mutate de șoferi

Este praf, mizerie, sunt gunoaie care s-au strâns la bordură și pe sub mașini și nu pot fi măturate, nu se poate spăla. Unele n-au mai fost mișcate de luni de zile.

Este explicația de la care a plecat acțiunea Primăriei Sectorului 6 care a cerut șoferilor de pe Bd. Iuliu Maniu să-și mute mașinile timp de 4 ore pentru a putea curăța carosabilul până la bordură.

”Astăzi, 26 octombrie, este prima zi de miercuri când intervenim să curățăm fiecare părticică din Bd. Iuliu Maniu.

Ajutați-ne și mutați autovehiculele, în intervalul orar 10.00-14.00!”, face un ultim apel Primăria Sectorului 6, miercuri dimineața, într-un mesaj pe Facebook.

În cazul în care mai sunt mașini care nu au fost mutate, acestea vor fi relocate de Poliția locală contra cost și duse la depozitul din Bd.Preciziei 24, mai avertizează instituția.

Administrația de sector spune că a înștiințat șoferii prin toate mijloacele.

”Pe lângă indicatoarele montate, oamenii legii au pus în ultimele trei zile notificări în parbrize și la scările de bloc.

O dată pe săptămână, timp de 4 ore, haideți să ne îngrijim și de sănătatea noastră! ”, a menționat Primăria Sectorului 4.

”Astfel că tot praful, toate particulele de la ulei, frâne sunt înghițite de noi.

Chiar dacă nu vedem ce inspirăm, cele mai mici particule de praf pot constitui cea mai mare amenințare.

Ajung fie în zonele superioare ale tractului respirator, direct în plămâni unde, cu timpul, se depozitează, fie se vor dizolva, dacă sunt solubile, și vor elibera substanțe toxice ce vor fi absorbite de organism.

În ultimii ani, au fost observate corelații între poluarea aerului și boli precum: cancer, astm bronșic, alergii respiratorii, alveolite alergice, stări de iritație ale căilor aeriene.

Doar împreună vom reuși să schimbăm comunitatea din care facem parte.”, pledează Primăria Sectorului 6.

Administrația locală a Sectorului 6 a anunțat acțiunea de curățenie de miercuri, 26 octombrie, încă de săptămâna trecută.

Îți mai recomandăm și:

Cookies