Mașini luate pe credite-țeapă în Germania și vândute în România cu acte false. Percheziții în București, județele Ilfov și Maramureș

12 iul. 2022
486 afișări
Mașini luate pe credite-țeapă în Germania și vândute în România cu acte false. Percheziții în București, județele Ilfov și Maramureș
Mașini luate pe credite-țeapă în Germania și vândute în România cu acte false. Percheziții în București, județele Ilfov și Maramureș. Sursa foto: Captură YouTube/ Poliția Română

Mai mulți români au obținut credite de la mai multe bănci din Germania, iar cu banii împrumutați (300.000 de euro) au cumpărat mașini. Autovehiculele erau vândute în România, cu acte false, astfel că ratele nu mai erau plătite.

Mașini vândute cu acte false în România, cumpărate din bani împrumutați

Luni, 11 iulie 2022, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat 14 percheziții la domiciliu, în București, județul Ilfov și județul Maramureș, la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Poliția Română, din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi cumpărat sau ar fi facilitat procesul de achiziție pentru 8 mașini, accesând credite la mai multe bănci din Germania.

Mai apoi, mașinile ar fi fost înmatriculate și vândute în România, folosind acte false. Astfel, bănuiții nu au mai plătit ratele creditelor obținute de la instituțiile financiare din Germania și au cauzat un prejudiciu total de 1.500.000 de lei.

Ce au descoperit polițiștii la percheziții

În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit și ridicat:

  • înscrisuri,
  • 2 ștampile ale unor societăți comerciale,
  • 5 telefoane mobile,
  • 2 memory stick-uri,
  • 3.790 de euro,
  • o cartelă SIM,
  • un pistol cu gaz, pentru care nu s-a putut prezenta permis de port-armă,
  • 2 autoturisme.

Polițiștii continuă verificările pentru a afla unde sunt celelalte 6 autoturisme și cui au fost vândute.

Șase persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals au fost conduse pentru audieri la sediul B.C.C.O. București.

„Astfel, 5 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite Poliția România prin intermediul unui comunicat de presă.

Cookies