ARHIVA B365

Maşini luate de apă, la Tulcea după o ploaie torenţială VIDEO

Imagini cu urmările ploii torenţiale din Tulcea au fost postate pe Facebook.

Filmarea a fost realizata de Alexandru Croitoru şi preluată de stirileprotv.ro:

Tulcea: Autovehicule blocate zeci de minute în centrul municipiului de ploaia torențială

Mai multe autovehicule, printre care și un autobuz, au fost blocate pentru câteva zeci de minute de ploaia torențială în centrul municipiului Tulcea, scrie şi Agerpres..

„Toate echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta au fost pe teren și au intervenit pe strada Isaccei, lângă Muzeul de Artă și în apropiere de Piața Nouă, pentru a salva persoane care au rămas blocate în autoturismele înconjurate de ape”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Angela Tulceanu.

Ea nu a putut menționa numărul intervențiilor efectuate în timpul ploii torențiale, dar a precizat că niciuna din acestea nu s-a soldat cu victime.

„Și în momentul de față echipajele ISU intervin pentru a scoate apele pluviale din subsolurile unor imobile”, a precizat Tulceanu.

Pe unele pagini de socializare, au fost postate mai multe fotografii și videoclipuri, unul dintre cele mai vizionate arătând cum un bărbat, probabil proprietarul uneia dintre mașinile filmate, sare în apă pentru a despărți două autoturisme abandonate care puteau să se tamponeze în apropiere de sensul giratoriu de lângă Muzeul de Artă.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta au deblocat persoanele aflate în 14 autovehicule prinse în trafic de o viitură și au evacuat apa din mai multe subsoluri ale unor imobile din orașul Tulcea inundate în urma ploii torențiale de marți după-amiază.

‘Echipele de intervenție, formate din 30 de subofițeri și un ofițer, din cadrul ISU Delta al județului Tulcea au fost solicitate și au intervenit pentru deblocarea din trafic a 14 autoturisme, pentru evacuarea apei din 3 subsoluri și demisoluri ale unor blocuri din municipiu, pentru evacuarea apei din 10 curți și gospodării, pentru evacuarea apei care a inundat incinta unor societăți comerciale’, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Delta.

Intervențiile, potrivit sursei citate, au fost efectuate în intervalul orar 15.00-16.00, în timpul ploii torențiale care a afectat centrul orașului Tulcea în mod special.

Mai multe autovehicule, printre care și un autobuz, au fost blocate pentru câteva zeci de minute, de ploaia torențială de marți după-amiază, situația fiind cauzată de lipsa unui sistem de preluare a apelor pluviale corect dimensionat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button