Maşini de serviciu noi de 57 mil. €, sporuri salariale şi decontarea transportului, pentru poliţişti

de:
08 apr. 2014
0 Afișari
Maşini de serviciu noi de 57 mil. €, sporuri salariale şi decontarea transportului, pentru poliţişti

Gabriel Oprea a inclus în sinteza bilanţului ministerului Afacerilor Interne pe anul trecut şi binefacerile pe care le-a obţinut la nivel guvernamental pentru subordonaţii săi, notează gandul.info.

Oprea a precizat că luni, pe 7 aprilie, a emis mai multe ordine de ministru. Unul modifică condiţiile pentru avansarea în grad a poliţiştilor înainte de îndeplinirea stagiului minim, altul stabileşte decontarea transportului la locul de muncă pentru poliţiştii mutaţi în interesul serviciului sau împuterniciţi în alte localităţi decât cele de domiciliu sau reşedinţă. Acest ordin se aplică şi pentru poliţiştii care se deplasează în localităţi izolate, unde nu sunt mijloace de transport în comun care să le asigure prezenţa la programul de lucru, în limita unei cote de 7,5 litri de combustibil la 100 km.

Oprea a mai anunţat că un alt ordin de ministru permite mărirea numărului de beneficiari potenţiali ai majorării salariale trimestriale acordate personalului care execută lucrări de excepţie şi misiuni speciale, prin stabilirea tranşelor de majorare de 30, 40 şi 50%.

Aceste ordine de ministru nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial.

Ministrul a mai declarat că alte măsuri în favoarea poliţiştilor includ plata normei de echipament pe 2014 în mod eşalonat, la salariul din fiecare lună, precum şi alocarea de 57 de milioane de euro din veniturile MAI pentru dotarea cu maşini de serviciu. Poliţia Română stă foarte prost cu dotarea auto, în jur de 90% dintre maşinile de intervenţie având resursa tehnică expirată, conform şefului Poliţiei, Petre Tobă.

Oprea a mai anunţat că a promovat la nivelul Guvernului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va reglementa plata muncii desfăşurate de personalul MAI în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile libere potrivit prevederilor legale în vigoare, în procent de 75% din salariul funcţiei de bază, solda sau salariul de bază. Legea respectivă ar urma să reglementeze şi modul în care poate fi acordat sporul sau majorarea salarială de până la 50% din salariu.

Cookies