Mașini de ride sharing false ar activa la Aeroportul Otopeni. O persoană trage un semnal de alarmă: „Șoferii te agață și îți cer sume uriașe de bani”

15 aug. 2023
324 Afișari
Mașini de ride sharing false ar activa la Aeroportul Otopeni. O persoană trage un semnal de alarmă: „Șoferii te agață și îți cer sume uriașe de bani”
Mașini de ride sharing false ar activa la Aeroportul Otopeni. O persoană trage un semnal de alarmă: „Șoferii te agață și îți cer sume uriașe de bani” | Foto simbol: Unsplash

Sistemul de ride-sharing care îi întâmpină pe călători la Aeroportul Otopeni a devenit o loterie pentru cei care folosesc aplicațiile mai multor companii. O persoană a povestit ce se întâmplă, de fapt, la aeroport atunci când apelezi la un astfel de sistem și trage un semnal de alarmă cu privire la șoferii care se ocupă cu așa ceva.

Șoferii de ride sharing din Aeroportul Otopeni cer sume foarte mari pentru curse

O persoană care a folosit ride sharing-ul la Aeroportul Otopeni a povestit faptul că mai multe curse i-au fost anulate, iar șoferii îi cereau sume foarte mari de bani în numerar:

Atenție mare la taxiurile și mașinile brănduite cu UBER de la aeroportul Otopeni, dar si cu șoferii cu atestat UBER sau BOLT care încearcă să te fraierească grosolan! Eu m-am confruntat cu două situații distincte acum vreo trei ore. Am aterizat la ora 24 și am comandat un UBER. Șoferii acceptau cursele dar când ajungeau la punctul de întâlnire anulau si îmi cereau sume astronomice în numerar. Trei încercări, eșuate toate.

„Am fost la un pas să mă păcălească”

În plus, pe lângă astfel de situații, în zona aeroportului Otopeni ar activa și mașini colantate în fals. Acestea ar avea siglele companiilor de ride-sharing pe ele, a transmis Buletin de București.

Asta pe de o parte (am comunicat, punctual, cu număr de mașină etc., celor de la Uber), pe de alta, exista mașini pe care scrie UBER și care nu au nicio legătură cu aplicația. Șoferii lor te agață pur și simplu si apoi îți cer 150 de lei pe km. Eu as fi plătit 150 x 4. Va las pe voi sa calculați.

Am fost la un pas sa mă păcălească, daca nu aveam inspirația sa îl întreb pe șofer cum stabilește prețul daca nu are nici aplicație si nici aparat de taxat. A urmat un sir de înjurături, valize aruncate, răcnete. Nu a intervenit nimeni de la aeroport.

De asemenea, taxiurile nu accepta plata cu cardul bancar si nu oferă chitanțe. Am încercat sa vorbesc cu politia aeroportului, dar au ridicat din umeri. Este o hoție in capul gol, probabil cu acordul celor de la aeroport.

Lăsând de-o parte faptul ca toate mașinile fantoma UBER sunt parcate pe locurile persoanelor cu dizabilități si șoferii lor nu sunt tulburați de nicio autoritate. Eu, pentru ca stau relativ aproape de aeroport, am luat-o „per pedes apostolorum”. Dar daca stai oriunde în București, devine misiune imposibila. Sentimentul meu a fost ca ne-am întors in timp cu vreo 25-30 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies